Tractor voor de deur en ludieke acties tijdens stakingsdag Tjongerschans

Tractor voor de deur en ludieke acties tijdens stakingsdag Tjongerschans

1

HEERENVEEN – Ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen was woensdag één van de Friese ziekenhuizen die meedeed aan de landelijke staking voor een betere cao.

Voor het ziekenhuis stond een tractor met een spandoek en binnen hingen hemden omdat medewerkers vinden dat ze ondertussen in het hemd staan. Ook ging er woensdagochtend een bus met zo’n dertig medewerkers naar de landelijke staking in Utrecht. “Nu komen wij eens voor onszelf op,” zegt Elco Spoelstra van het actiecomité in Tjongerschans.

“Wij staken omdat er veel werkdruk is, niet enkel op de verpleegafdeling, maar ook op andere plekken in het ziekenhuis. En we staken ook omdat we wel eens een loonsverhoging willen,” zegt Spelstra. “Er is genoeg geld in de zorg, maar het moet anders worden verdeeld,” vindt hij.

Er gebeurt woensdag van alles in het ziekenhuis in Heerenveen. “Op de afdeling zijn allemaal ludieke acties: er is een Twister-spel, een Ganzenbordspel, er is een nonnenkoor dat een filmpje opneemt, er worden smoothie’s gemaakt voor het personeel en de patiënten worden verwend,” vertelt Spoelstra.

Foto: H. Nota

1 reactie

  1. Het is zo jammer dat het bij deze ene stakingsdag blijft. Het personeel krijgt heus niet de wensen ingewilligd. Vanwege de privatisering van de ziekenhuizen kost een staking behoorlijk veel. Achter de schermen werd dus doodleuk geregeld dat deze staking niet verder ging. Ik weet uit betrouwbare bron dat er z.g. stakingsmanagers waren. Laten we eens even voor de gein terug gaan naar de jaren 60: Stakingen in de bouw. Bonden aktief en staken tot er een oplossing was………. Ga me niet vertellen, dat DE oplossing voor het ziekenhuispersoneel al is bereikt. Dit was n.l. maar een “speldenprikje”; een poging om een statement te maken. De ziekenhuis bazen dachten alleen maar aan hun eigen centjes en niet aan hun hardwerkend personeel. Straks is alles weer zoals het was en het zal van hogerhand worst zijn…………..

X
X

Deel dit met een vriend