Elina de Vries-Zeldenrust eerste medisch schoonheidsspecialiste dermatologie van Friesland

Elina de Vries-Zeldenrust eerste medisch schoonheidsspecialiste dermatologie van Friesland

0

HEERENVEEN – Trots is ze, Elina de Vries-Zeldenrust. Al 11 jaar zwaait ze scepter over Elina’s Salon in Heerenveen en nu mag ze zichzelf ook medisch schoonheidsspecialiste dermatologie noemen. Na vier jaar studie behaalde ze haar diploma in augustus met glans.

“In onze salon gaan we voor het goed luisteren en daarna in de watten leggen van onze cliënten. Door onze secure intake met een huidscan, krijgen we een prima beeld en dat leggen we naast de wensen voor een huidverzorging of make-up. Daar bleef het voor mij echter niet bij. Steeds meer kreeg ik de behoefte om meer te kunnen bieden aan mensen met huidproblemen. Om verder te gaan dan de basis en meer kennis vergaren. Dat was de eerste stap op mijn weg naar medisch schoonheidsspecialiste”, vertelt Elina.

Goede aanpak van huidproblemen

Nu is ze dus als eerste in Fryslân gespecialiseerd in de wetenschap van de medische aspecten van huidbehandeling. Maar wat houdt dat precies in? Elina: “In een vroeg stadium herken ik huidaandoeningen en –problemen als psoriasis, rosacea, acne, pigmentatieproblemen, littekens en overbeharing. Met gespecialiseerde behandelingen, zoals medische camouflage en definitief ontharen, bereik ik veel bij mijn cliënten.” Daarnaast heeft ze een signaalfunctie naar andere behandelaars toe, dus kan ze met haar bevindingen doorverwijzen naar de huisarts. Zo komt bijvoorbeeld zonneschade op tijd in beeld en kan daardoor huidkanker worden voorkomen of vroegtijdig behandeld.

Veranderingen in de salon

Dat niet alleen Elina, maar ook haar collega’s verschillende specialismen in huis hebben gehaald, zullen de cliënten weten. Al in september kunnen ze starten met het nieuwe huidverzorgingsmerk Cosmedix Skincare. De producten bieden prachtige resultaten voor elke huid, maar vooral daar waar extra medische zorg nodig is. Denk daarbij aan littekens door acne die vervagen en hyperpigmentatie die wordt aangepakt. Dit komt door de inwerking op de celdeling van de huid, waardoor er serieuze huidvernieuwing is.

Veel resultaat bereikt de salon inmiddels al met de aanpak van overbeharing. Naast het harsen, waxen en elektrisch ontharen, is er nu ook de IPL-methode. “In het kort: met lichtflitsen worden in een aantal behandelingen ongewenste haren definitief verwijderd. Zelfs in het gezicht en de intieme zones”, aldus Elina: “En omdat Elina’s Salon ANBOS-gecertificeerd is, krijg je behandeling van overbeharing in het gezicht vergoed van de ziektekostenverzekeraar.” Dit geldt trouwens ook voor elektrisch ontharen, acne- en camouflagebehandelingen.

Kwaliteitslabel op zak

“Iedereen die benieuwd is naar de mogelijkheden, nodig ik graag uit in onze salon aan de K.R. Poststraat 1c in Heerenveen. Onze gegevens vindt je op www.elinassalon.nl. Je bent van harte welkom.”

Aan haar diploma is het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie® verbonden. Elina volgde haar basis- en vervolgopleidingen en de Masterclass Dermatologie bij bij U-Consultancy. Daarmee behoort ze nu tot de Nederlandse top in huidzorg.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend