Froukje Nijholt nieuwe voorzitter van Stichting De Skulp

0

HEERENVEEN – Froukje Nijholt uit Heerenveen is de nieuwe voorzitter van Stichting De Skulp, een centrum voor leven met kanker.

Nijholt was tot medio juli hoofdredacteur nieuws- en weekbladen NDC mediagroep en ging toen met pensioen. Zij heeft de voorzittershamer overgenomen van Irona Groeneveld, die eerder dit jaar tot wethouder van de gemeente De Fryske Marren is benoemd. In de tussenliggende periode was Hermanna Kuiper interim-voorzitter.

De Skulp wil een laagdrempelige ontmoetingsplek zijn voor mensen, die zelf of in hun naaste omgeving te maken hebben (gehad) met kanker. Dit doet ze voor alle inwoners in Friesland door het het geven van ondersteuning en informatie, maar ook door het organiseren van diverse activiteiten op diverse plekken in de provincie.

Per jaar horen circa 4500 inwoners in Friesland, dat zij kanker hebben. Vaak is het lastig om na genezing de draad weer op te pakken. De Skulp biedt aandacht, ondersteuning, lezingen en informatie voor iedereen in Friesland die geraakt is door kanker. Ook worden activiteiten en workshops georganiseerd om te ontspannen en te bewegen. Er zijn SkulpCafés in Heerenveen en Drachten.

,,Het is belangrijk dat mensen die geraakt zijn door kanker anderen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Zij kunnen zonder afspraak ons SkulpCafé binnenlopen, waar zij worden ontvangen door onze gastvrouwen’’, zegt Froukje Nijholt. ,,In vier jaar is er een prachtige organisatie neergezet die de komende jaren nog verder kan worden uitgebouwd”.

De Skulp is aangesloten bij brancheorganisatie IPSO en werkt samen met diverse organisaties zoals KWF kankerbestrijding en Zorgbelang Fryslân.

Naast Froukje Nijholt bestaat het bestuur uit René van Es en Jeltsje van der Schaar. Baukje van der Meer zorgt voor secretariële ondersteuning. Irona Groeneveld en Hermanna Kuiper zijn benoemd tot ambassadeur van De Skulp. Op dit moment werken er twintig vrijwilligers.

Meer over De Skulp in de GrooHeerenveen krant van komende woensdag!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend