Open dag ziekenhuis Tjongerschans trekt 5500 bezoekers

0

HEERENVEEN – Duizenden mensen namen een kijkje achter de schermen. 

Ziekenhuis Tjongerschans heeft zaterdag 19 maart 5500 bezoekers mogen ontvangen. Op de open dag kwamen duizenden belangstellenden af. Vooral de gipskamer was erg populair onder kinderen, zij konden hier hun arm laten gipsen. In totaal zijn er ruim duizend kinderpolsjes gegipst. Een andere publiekstrekker was de OK.

Onder het motto: ‘kijk, ervaar en beleef Tjongerschans!’ was er een verscheidenheid aan informatiekramen, proefjes en andere activiteiten. Voor kinderen met een zieke pop of knuffelbeer was er een poppendokter en ze konden zich laten schminken of zich uitleven op het springkussen. In de middag kwam Joey v/d Berg van sc Heerenveen handtekeningen uitdelen in de Abe Lenstrazaal, waar kinderen de hele dag een balletje konden trappen.

Maar ook voor volwassenen was er genoeg te zien en ervaren. Bijna alle afdelingen van het ziekenhuis waren vertegenwoordigd en gaven een kijkje achter de schermen. De open dag wordt eens in de vijf jaar gehouden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend