Toneel, dans en muziek in het Posthuis Theater

Toneel, dans en muziek in het Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – De komende tijd zijn er weer diverse voorstellingen te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Zoals de ‘Een nacht niet slapen’ door Meeuw jonge theatermakers, de voorstelling ‘Pearl’ van Scapino Ballet Rotterdam en ‘So long Cohen’, met onder anderen Ernest Beuving en Marlies Claasen.

Meeuw jonge theatermakers (14+)

Dinsdag 28 januari om 20:15 uur staat de voorstelling ‘Een nacht niet slapen’ in het Posthuis Theater. De talenten van de jeugdtheaterschool in Friesland besluiten in deze nieuwe productie een nacht wakker te blijven. Je leven bestaat immers uit evenveel dagen als nachten. Maar wat maak je ’s nachts nou helemaal mee? Waarschijnlijk lig je net als iedereen te slapen in je bed. De voorstelling ‘Een nacht niet slapen’ gaat over acht jongeren die een nachtje niet naar bed gaan en naar de nacht kijken en naar elkaar. Over een dijkdorp, een vallende ster, een eerste kus, een nachtelijk ongeluk en wat er van je over blijft als het zo donker is dat niemand je kan zien.

Scapino Ballet Rotterdam

Donderdag 30 januari om 20:15 uur komt Scapino Ballet Rotterdam naar het Posthuis Theater met de voorstelling ‘Pearl’. ‘Pearl’ ademt de rijke, theatrale sfeer van de barok en is gemaakt met de vaart en dynamiek van nu. Sensualiteit, pracht en praal, maar ook decadentie en intriges komen tot leven in de wervelende choreografie van Ed Wubbe. Zo groots en theatraal als ‘Pearl’ is geënsceneerd, zo menselijk is het drama. ‘Pearl’ gaat over schoonheid en het onafwendbare verval en heeft alle ingrediënten van een klassiek drama waarmee het opnieuw vele harten zal stelen. Het virtuoze barokensemble Combattimento nam voor ‘Pearl’ een speciale uitvoering op van veelal onbekende aria’s en muziekstukken uit de schatkamer van de barokmuziek. Mede dankzij de spectaculaire kostuums is ‘Pearl’ visueel een lust voor het oog en waant u zich al snel aan een eigentijds Venetiaans hof.

Bij de voorstelling is een gratis inleiding beschikbaar om 19:15 uur.

So long Cohen

Zaterdag 1 februari om 20:15 uur staat de voorstelling ‘So long Cohen’ in het Posthuis Theater. Eind 2016 overleed Leonard Cohen, die met zijn donkere stem generaties in de ban wist te houden. Wie was deze charmante romanticus? In ‘So long Cohen’ zoekt schrijver en verteller Bas Steman op zijn zolderkamer naar antwoorden. De zoektocht voert hem langs Cohens vele prachtige poëtische liedjes, die gezongen worden in de sfeer van het origineel, en soms in vrije muzikale vertolkingen. De zolderkamer verandert af en toe in een café of een talkshowpodium. Daar laat cabaretier Ernest Beuving in imitaties en persiflages diverse tafelgastheren aanschuiven om mee te zoeken, van Maarten van Rossum tot Jules Deelder. ‘So long Cohen’ wordt zo een heerlijke avond muziek, poëzie, humor en ontroering in een oprechte ontdekkingsreis naar de diepe ziel van Cohen.

Kaarten voor de voorstellingen zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

(Foto’s: Meeuw jonge theatermakers (Tryntsje Nauta); Scapino Ballet Rotterdam (Bas Uterwijk); So long Cohen (Tjeerd Postma)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend