Tentoonstelling “ROMTE” van pietsjanke fokkema in Galerie Getekend

Tentoonstelling “ROMTE” van pietsjanke fokkema in Galerie Getekend

0

HEERENVEEN – In de derde solopresentatie van Galerie Getekend is de ruimte voor pietsjanke fokkema.

Pietsjanke tekent met potlood in klein en groter formaat, maakt ruimtelijk werk, knipt, borduurt en ‘bouwt’ er op een speelse manier ruimtelijke installaties mee. Dit is typerend voor haar manier van werken en presenteren.

ROMTE is ook zo’n ‘zaalvullende’ installatie: tekeningen van de eigen perenboom, uitzichten, de maan en planeten, verbintenissen en ruimtelijk werk vormen een netwerk van beelden die onderling op elkaar reageren en betekenis geven. Zo gaat haar werk over verbondenheid en het leggen van verbindingen tussen alledaagse, persoonlijke, religieuze of zelfs ruimtelijke elementen.

Aanleiding voor deze tentoonstelling is de verschijning van het boek Utwrydsk, een weergave van de gelijknamige installatie over pietsjanke fokkema’s Friese achtergrond die te zien was in het Fries Museum in 2017. Voorafgaand aan de opening vindt in het Fries Museum (van 15.00 – 17.00 uur) de feestelijke presentatie van het boek plaats.

pietsjanke fokkema studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Ze ontving diverse beurzen van het Fonds BKVB en het Mondriaan Fonds. Ze nam deel aan tentoonstellingen in kunstcentra, galeries en musea in binnen- en buitenland. Haar werk is opgenomen in museale- en particuliere collecties. Ze woont en werkt in Bovenkarspel.
Het boek Utrwydsk is ook in de galerie te koop voor € 29,50.

ROMTE is te zien van 10 januari tot en met 23 februari 2020.

Galerie Getekend is een jonge galerie voor hedendaagse tekenkunst in Heerenveen, die eind mei 2019 de deuren opende. Galerie Getekend presenteert tekenkunst in al haar rijke variatie, vakmanschap en schoonheid. De galerie is gevestigd in een monumentale villa uit 1908 aan de Stationsstraat 6 te Heerenveen. De voormalige praktijkruimte is omgebouwd tot een intiem kabinet waar de tekenkunst volop aandacht krijgt.

Openingstijden: vrijdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur en op afspraak.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend