Stefanie Nauta exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

Stefanie Nauta exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Van maandag 13 januari tot en met donderdag 13 februari exposeert Stefanie Nauta haar schilderijen van mens en dier in de bibliotheek van Heerenveen.

Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Stefanie Nauta (1960) woont en werkt in Drachten. Ze tekent en schildert al jaren.  Stefanie schildert meestal in olieverf en ze maakt houtskooltekeningen.  Haar interesse ligt in het weergeven van wat haar raakt of boeit en dat zijn vooral realistische portretten van mens en dier.  Zo is ze momenteel bezig met een serie over vrouwen, die na een trauma hun levenskracht behouden. Ze maakt ook portretten in opdracht.
Stefanie heeft zich ontwikkeld door lessen te nemen bij verschillende kunstenaars, waaronder Sikko Mulder, Gerrit Breteler en Jannes Kleiker. Na een korte periode op de Klassieke Academie te Groningen, besloot ze haar opleiding verder te volgen via lessen op de Friese Academie in Leeuwarden en bij de portretopleiding van Noorderateliers in Groningen. De laatste jaren volgt ze lessen bij de kunstenares Irma Kamp.

In de expositie zijn o.a. werken te zien met de thema’s ‘jump’ en ‘surviving trauma’.

Meer informatie is op www.stefanienauta.nl te vinden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend