Iris Kroes en spectaculaire dans van dansstudio Hier! bij Kerstnacht in Sportstad

Iris Kroes en spectaculaire dans van dansstudio Hier! bij Kerstnacht in Sportstad

0

HEERENVEEN – Zangeres Iris Kroes keert dinsdag 24 december terug als speciale gast bij Kerstnacht in Sportstad. Samen met dansers van dansstudio Hier! wordt het een bijzondere viering. De toegang is gratis.

Voice-winnares Iris Kroes maakte in 2014 diepe indruk op de bijna 3000 kerstnachtgangers. Toen ze dit jaar opnieuw werd gevraagd, aarzelde ze geen moment om ja te zeggen. ,,De moderne opset sprekt my oan. It wie doe yndrukwekkend. It is hiel bysûnder om der wer by te wêzen. Wy hawwe moaie ferskes útsocht’’, zegt de zangeres, die na de drukke decembermaand, in januari vertrekt voor een wereldtour met optredens op cruiseschepen van Florida naar Antarctica en het Verre Oosten.

In het programma – met als thema ‘verlangsamen’, is veel tijd ingeruimd voor Iris die natuurlijk haar harp meeneemt. Ze zingt solo, maar ook samen met brassband Pro Rege en het Groot Heerenveens kerstkoor, dat weer uit ruim 150 mensen bestaat. Iris Kroes werkt graag met amateur musici. ,,Se dogge it foar echt hun plesier en dat makket it hiel leuk.’’

In de viering zijn twee verrassende optredens van Hier! De ambitieuze dansstudio uit Heerenveen – twee jaar geleden opgericht door Marion Nagelhout – komt met maar liefst veertig dansers een verrassende show geven. De choreografie is uniek en speciaal geschreven voor Kerstnacht in Sportstad door docent en topdanseres Tahnee Masela, die ook op nationaal niveau turnde.

Marion Nagelhout van dansstudio Hier!: ,,De dansers hebben er enorm veel zin in. Velen wonen niet meer in Herenveen, maar ze komen al enkele weekenden terug om te oefenen. Het wordt spectaculair, energie gevende dans op eigentijdse muziek met een knipoog naar het kerstthema.’’

Hier! bestaat twee jaar en kijkt er naar uit om zich voor zo’n groot publiek in Sportstad te presenteren. ,,Iedere danser wil performen. Hoe leuk is het om dat te doen in zo’n unieke sfeer in Sportstad.’’

Kerstnacht in Sportstad wordt voor de veertiende keer gehouden. Vanaf 19:00 is er sport en spel voor de kinderen van de basisschool. Vanaf 20:00 is er samenzang en om 20:15 begint de viering. De deuren gaan open om 19:00.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend