Domela, dans, toneel en Juf Roos in Posthuis Theater

Domela, dans, toneel en Juf Roos in Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – De komende tijd zijn er weer diverse voorstellingen te zien in het Posthuis Theater in Heerenveen.

Zoals Conny Janssen Danst met de voorstelling ‘KIEM’, ‘DOMELA’ door Meindert Talma met band, Hendrik Groen met ‘Zolang er leven is’ en Juf Roos met de familievoorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’.

Conny Janssen Danst

Woensdag 18 december om 20:15 uur staat Conny Janssen Danst met de voorstelling ‘KIEM’ in het Posthuis Theater. Na de vorige voorstelling ‘BROOS’ is ‘KIEM’ opnieuw een persoonlijk werk van choreograaf Conny Janssen. De voorstelling ‘KIEM’ gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen. Naast een internationaal dansersensemble bestaande uit jong talent en de bekende gezichten van het Rotterdamse gezelschap, stelt Conny Janssen voor deze voorstelling een verrassend muzikaal duo samen. Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in de voorstlling. Volgens Conny Janssen levert deze samenwerking een spannende energie op.

DOMELA!

Donderdag 19 december om 20:15 uur staat Meindert Talma met band in het Posthuis Theater. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat Ferdinand Domela Nieuwenhuis is overleden. Om zijn persoon en zijn strijd te herdenken en om zijn gedachtegoed te vieren is 2019 uitgeroepen tot het officiële Domela-jaar. Meindert Talma presenteert in samenwerking met de Popfabryk ‘DOMELA!’, een voorstelling en een bijzonder fotoboek met cd. Het album bestaat uit een collectie songs waarin enkele specifieke details uit de geschiedenis van Ferdinand Domela Nieuwenhuis uitgewerkt worden in tekst en muziek.

Zolang er leven is

Vrijdag 20 december om 20:15 uur staat knuffelbejaarde Hendrik Groen in het Posthuis Theater met de voorstelling ‘Zolang er leven is’, een nagelnieuwe komedie over ouder worden en alles wat daarbij komt kijken. Humor, ontroering en levenslust voeren de boventoon, er is zang en muziek en er wordt vooral níet achter de geraniums gezeten. Want ook nu wachten Hendrik, zijn beste vriend Evert, de Omanido-club (Oud-maar-niet-dood) en de nieuwe bewoners van het verzorgingshuis weer tal van belevenissen. De cast bestaat uit dezelfde jonge acteurs als de vorige Hendrik Groen-voorstelling, met Beau Schneider in de hoofdrol. “Omdat er,” zoals regisseur Gijs de Lange het zo treffend zegt, “in iedere bejaarde ook nog altijd een jong iemand verborgen zit.”.

Juf Roos gaat op vakantie

Zaterdag 21 december staat Juf Roos om 13:30 en 16:00 uur in het Posthuis Theater met de familievoorstelling ‘Juf Roos gaat op vakantie’. In een oer-Hollandse setting beleven Juf Roos en Gijs een vrolijk avontuur en zingen ze oer-Hollandse liedjes. Miljoenen kinderen hebben Juf Roos en Gijs in hun hart gesloten en hun programma heeft inmiddels meer dan 60 miljoen views op YouTube. Juf Roos wil graag op vakantie en Gijs vindt onderweg een weggelopen hondje. Ze komen uit op de boerderij van tante Tulp. Maar waar is tante Tulp toch? In dit theateravontuur worden de kinderen en hun ouders steeds betrokken om mee te doen met de voorstelling. Samen met Juf Roos en Gijs brengen zij het avontuur tot een goed einde.

Kaarten voor de voorstellingen zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

Foto’s: Conny Janssen Danst (Raymond de Vries); Domela! (Harold Zijp); Zolang er leven is (Victor Meijer); Juf Roos (onbekend)

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend