Tatiana Schra exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

Tatiana Schra exposeert schilderijen in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Van maandag 2 december tot en met donderdag 2 januari exposeert Tatiana Schra haar schilderijen in de bibliotheek van Heerenveen. Daarbij staat het stilleven centraal.

Deze tentoonstelling is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen.

Tatiana Schra-van Bogatov (1955) is geboren in Rusland en woont sinds 1983 in Nederland. Van jongs af aan voelde ze zich aangetrokken tot de schilderkunst. Ze werkt het meest met olie op doek en de laatste twee jaar meer met acryl. Ook tekent ze graag met pastel. Het belangrijkste voor Schra is om de emoties in het werk weer te geven.

In haar schilderijen richt Tatiana zich op de wereld om haar heen. Op menselijke figuren, landschappen en stillevens. Ze zoekt daarin wat voor haar de essentie is in dynamiek en beweging. Door middel van licht, schaduw, vlakken, lijnen en arceringen bouwt ze haar voorstellingen op. Het is net boetseren of dichten, niet met klei of pen, maar met potlood en kwast.

Tatiana Schra heeft een aantal jaren schilderlessen gevolgd bij Vincent van der Post in de Heerenveense School. In 2016 is ze afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor schilderkunst te Groningen. De Russische schilders Ilja Repin en Valentin Serov zijn haar zielsverwanten. William Turner en de Haagse School vormen haar belangrijkste inspiratiebron.

Meer informatie is op www.tatianaschra.nl te vinden.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend