Jaarlijkse Midwintermarkt in Katlijk op zaterdag 28 december

0

KATLIJK – Aan het einde van het jaar wordt traditiegetrouw jaar in Katlijk weer de Midwintermarkt gehouden. De markt is dit jaar op zaterdag 28 december van 13.00 tot 17.00 uur.

Op het kerkplein bij de Thomastsjerke aan de Kerkelaan staan weer diverse standhouders die hun producten aanbieden. In het kerkje is er muziek en uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten met een hapje en een drankje.

Sint Thomasluiden

Bekwame klokkenluiders zullen tijdens de markt weer laten zien en horen hoe de klokken geluid moeten worden. Deze traditie staat bekend als het Sint Thomasluiden. Het Sint Thomasluiden is een oud volksgebruik. Vroeger was dit gebruik in grote delen van Friesland erg populair. Nu wordt deze traditie nog in slechts twee dorpen gehouden: Katlijk en Oudehorne.

Komt u ook gezellig even langs op zaterdag 28 december tussen 13.00 en 17.00 uur?

Foto: Lammert Sloothaak
Video: Eesger Toering

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend