Tentoonstelling Op het Oog- Jildau Nijboer en Marianne Brouwer in Afslag BLV

Tentoonstelling Op het Oog- Jildau Nijboer en Marianne Brouwer in Afslag BLV

0

HEERENVEEN – Het werk van Jildau Nijboer (1994) en Marianne Brouwer (1993) maakt deel uit van de presentatie Jong Talent, die onlangs tijdens de kunstbeurs ART NOORD in Museum Belvédère te zien was.

Een vakjury selecteerde uit de acht deelnemers twee kunstenaars – Aafke Ytsma en Jildau Nijboer – en het publiek een kunstenaar – Marianne Brouwer – voor een eervolle vervolgexpositie in Afslag BLV. Omdat Aafke Ytsma aanstonds exposeert in het melklokaal (van 24 november tot 22 december), wordt een presentatie van haar werk in Afslag BLV uitgesteld. De andere twee uitverkorenen laten in de lokalen van Afslag BLV recent werk zien, waarvan een deel speciaal voor de gelegenheid werd gemaakt. Beide kunstenaars houden zich in hun werk bezig met waarnemen; onderzoeken hoe visuele indrukken zich schilderend vertalen in schrift, kleur en vorm. Marianne Brouwer schildert bij voorkeur met het onderwerp voor ogen en werkt daarbij volgens de tradities van het impressionisme. Jildau Nijboer verwerkt waarnemingen tot beeldfragmenten die zich op het snijvlak begeven van figuratief en abstract.

Afslag BLV is gratis te bezoeken!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend