Een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis in het Posthuis Theater

Een pure en oprechte Zuid-Afrikaanse belevenis in het Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – Vrijdag 6 december om 20:15 uur komt South African Road Trip met de show ‘Good Hope’ naar het Posthuis Theater. ‘Good Hope’ is een swingende en uitbundige Zuid-Afrikaanse muziekbelevenis, hartverwarmend, puur en oprecht.

South African Road Trip komt naar Heerenveen met een show vol vrolijke songs, kwetsbare nummers, harmonieuze samenzang en opzwepende dans en muziek. Gebracht door de talentvolle mannen van het bekende Khayelitsha United Mambazo Choir, meerdere Xhosa zangeressen en Zuid-Afrikaanse muzikanten. Oogstrelende kostuums en een prachtig videodecor, met mini docu’s over het dagelijkse leven van de koorleden, maken het plaatje compleet.

De indringende, persoonlijke verhalen van de koorleden zijn bijzonder. Zij vertellen openhartig over hun leven in de townships, een leven dat zo anders is, maar toch ook zoveel overeenkomsten vertoont met dat van ons. Geboorte, liefde, dood: we maken het allemaal mee. Plezier, verdriet, hoop: het zijn universele gevoelens. Maar waar hoop je op als het perspectief op echte vooruitgang in je township klein is? Ubunti, ‘ik ben omdat wij zijn’, is het credo dat de cast uitdraagt, een Afrikaanse Xhosa-levenswijze die ervan uitgaat dat alle mensen met elkaar verbonden zijn.

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

Foto: Stefan Hurter

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend