Theatergroep De Stilte met Cinderella in het Posthuis Theater

Theatergroep De Stilte met Cinderella in het Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – Zondag 1 december om 15:00 uur staat Theatergroep De Stilte met de voorstelling ‘Cinderella’ in het Posthuis Theater. ‘Cinderella’ is een verrassende bewerking van het wereldberoemde sprookje Assepoester.

Theatergroep De Stilte is een van de populairste jeugddansgezelschappen van ons land en maakt voorstellingen vol humor, gekke vondsten en vreemde personages. ‘Cinderella’ is een verrassende en originele bewerking van het wereldberoemde sprookje van Charles Perrault, dat wij beter kennen als ‘Assepoester’. John Gevaert maakte een vierhandige pianoversie van Prokofievs ‘Cinderella Suite’, die live wordt uitgevoerd door Pianoduo Mephisto.

‘Cinderella’ is een eenvoudig verhaal met een triest begin en een gelukkig einde. Helaas is voor deze voorstelling een regisseuse aangetrokken die er niet veel van begrijpt. Het valt ook niet mee. Hoe kun je met twee dansers alle rollen laten zien: vader, Cinderella, stiefzusters, stiefmoeder, de goede fee, de prins..? Om de voorstelling goed te laten verlopen, besluit de regisseuse bij het optreden te blijven en zelf de stiefmoeder en de goede fee te spelen. Ze zorgt ook voor alle spullen. Een muiltje, een kist, kleren, een bezem, een schoorsteen, een koets en een klok komen bekend voor. Maar wat moet je met een pompoen, muizen en ratten in een theater?

De regisseuse heeft veel om over na te denken. Dat kan als de piano klinkt en de dansers dansen. Ze wordt geslingerd van triest naar vrolijk, van boos naar onzeker, verward, gekwetst en ontroerd. Het valt niet mee alle emoties te verwerken en ondertussen de dansers en de musici te vertellen wat ze moeten doen. Ze gaat steeds meer twijfelen over de afloop. Zij kent het verhaal niet meer… Wie helpt haar verder?

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

Foto: Hans Gerritsen

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend