The Kilkennys brengen vernieuwde Ierse folksongs en ballads naar het Posthuis Theater

The Kilkennys brengen vernieuwde Ierse folksongs en ballads naar het Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – Woensdag 27 november om 20:15 uur staat muziekgroep The Kilkennys met de voorstelling ‘Blowin’ in the wind’ in het Posthuis Theater. Een muzikale avond vol klassieke Ierse folksongs en ballads in een nieuwe jas.

Vier vrienden uit de Ierse stad Kilkenny deelden hun passie voor muziek, stichtten een band en zetten menig pub op stelten. Twaalf jaar later heeft het viertal zijn repertoire vanuit de pubsferen naar wereldniveau getild en hebben ze een grote schare fans in heel Europa en tot in Boston, New York en Las Vegas. De formule achter het succes is de unieke blend tussen de bandleden, die vocaal en instrumentaal net zo bij elkaar horen als de whisky en het glas. Afgelopen jaar brachten ze hun nieuwe album “Blowin’ in the wind” uit.

The Kilkennyss hebben de traditionele Ierse muziek een nieuwe twist gegeven, zodat klassieke folksongs en ballades zowel de jongere generatie als de veteranen onder de muziekliefhebbers aanspreken. Inmiddels is hun naam synoniem voor de moderne Ierse muziek. Hun songs zijn vrolijk en opgetogen, zoals in hun vertolkingen van de klassiekers ‘The Spanish lady’, ‘Tell me ma’ en ‘Whisky in the jar’. Met hun energieke uitstraling, hun rappe instrumentale ritmes en onvervalste Ierse humor krijgen ze de zaal gemakkelijk mee. Na eerst heel Ierland veroverd te hebben, vormden Ierse festivals in Europa en de VS hun springplank naar het internationale toneel. Maar waarheen hun reizen hen ook voeren, ze blijven hun wortels koesteren en hun geliefde thuishaven Kilkenny reist altijd mee in hun muziek.

Kaarten voor de voorstelling zijn 24/7 online te bestellen via de website van het Posthuis Theater.

Foto: Mark Zanderink

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend