Toneelgroep Flora speelt klucht in Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 november zijn weer de beroemde en beruchte Flora Feestavonden in het Posthuis theater in Heerenveen.

Traditiegetrouw speelt dan toneelgroep Flora een toneelstuk. Na een uitstapje naar een iets serieuzer stuk vorig jaar gaat men dit jaar weer een klucht spelen. Het stuk is geschreven door Rob van Vliet en in het Fries vertaald door Gurbe Dijkstra. Het stuk heet: “Hotel Krekt net”

Durk (Uilke Regts) is hoteleigenaar. Hij is nogal chaotisch en probeert alles voor iedereen goed te doen maar slaat steeds de plank mis. Dan heeft hij ook nog te maken met klagende gasten omdat er steeds iets kapotgaat. Het hotel heeft geen goede naam, loopt slecht en ziet er ook verwaarloosd uit. Al het personeel is ontslagen dus Durk is naast manager ook nog klusjesman, kok en manusje van alles. Gelukkig heeft hij nog wel een kamermeisje in dienst. Nou ja gelukkig. Tiny (wederom Uilke Regts), het kamermeisje is erg lomp, direct en vooral lui. Julius (Wietze Punter) en Astrid (Pietsje v.d. Meer), een echtpaar, komen logeren. Zij zijn 25 jaar getrouwd. Maar al gauw verschijnt ook Sylvia (Marije Remmelts) in het hotel. Zij is de geheime minnares van Julius en doet er alles aan om hem definitief voor haar te winnen. Kobus (Willem Boonstra), vrijgezel en immer in het gezelschap van zijn kanarie Arie in een kooi, maakt het gezelschap compleet. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op Tiny, maar of dat wederzijds is…?

Toneelgroep Flora speelt dit jaar met vijf spelers. Een kleine, maar ervaren bezetting die (als ze onverhoopt de tekst toch nog vergeten) gesouffleerd worden door Marjan v.d. Wal.  Tietie Remmelts is de assistente voor van alles en nog wat. De grime is weer in handen van Alie de Jong en de decorbouwers zijn de zeer gewaardeerde Adrie Fransen en Hans Tillema.

Na de beide toneelavonden en de verloting, met door sponsoren beschikbaar gestelde prijzen, zorgt DJ Appie er weer voor dat de beentjes van de vloer kunnen. DJ Appie is al weer enige jaren een graag geziene gast op de feestavonden van toneelgroep Flora.

Beide feestavonden beginnen om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. De entree is voor leden van buurtvereniging Flora gratis en voor introducees vraagt men 10 euro per persoon.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend