Cantatedienst in de R.K. Heilige Geestkerk

Cantatedienst in de R.K. Heilige Geestkerk

0

HEERENVEEN – In een Cantatedienst worden meestal Cantates uitgevoerd van Bach, soms ook van andere componisten.

Op 24 november worden in de R.K. Heilige Geestkerk te Heerenveen uitgevoerd: o.a. twee delen uit het Agnus Dei van Egil Hovland (voor koor en bariton-sax) en het Parce mihi Domine (Laat mij toch met rust Heer, Job 7, 16) van Cr. de Morales, in een bewerking van de Poolse saxofonist Jan Garbarek. Verder zal het koor te horen zijn in ‘Ubi caritas’ van Ola Gjeilo en ‘A Boy and a Girl’ van Eric Whitacre.

Uitvoerenden Hortus Vocalis o.l.v. Gerben van der Veen m.m.v. Femke IJlstra, sopraan-sax en Marrich Noordmans bariton-sax. Organist is Fedde Tuinstra, voorganger: ds. Nel van den Briel.

In het licht van deze Eeuwigheidszondag kunnen allen die dat willen bij binnenkomst vóór in de kerk een kaars aansteken voor een dierbare die zij verloren aan de dood, dit jaar of eerder. Tijdens de dienst zal er een moment zijn waarop we met muziek, zang en stilte de overledenen gedenken.

Toegang is gratis om iedereen (kerkelijk of niet kerkelijk) in de gelegenheid te stellen deze Cantatedienst bij te wonen. Omdat aan Cantatediensten (met het karakter van een concert) hoge onkosten zijn verbonden en de Raad van Kerken Heerenveen deze diensten graag – zo mogelijk één keer per jaar – wil blijven organiseren, wordt aan bezoekers gevraagd royaal bij te dragen aan de collecte bij de uitgang.

CANTATEDIENST 24 november 2019 in de R.K. Heilige Geestkerk, Crackstraat 13, Heerenveen.
Aanvang: 19.00 uur.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend