Concert Jan de Roas Sjongers in doopsgezinde kerk Heerenveen

Concert Jan de Roas Sjongers in doopsgezinde kerk Heerenveen

0

HEERENVEEN – De Jan de Roas Sjongers uit Nieuwehorne geven op vrijdag 1 november een concert in de historische doopsgezinde kerk van Heerenveen. De zaalkerk is een rijksmonument en staat bekend om de prachtige akoestiek. Het zeer gevarieerde concert begint om 20.00 uur.

In de achttiende eeuw waren er meerdere doopsgezinde gemeenten in Heerenveen. Na het samengaan werd op 7 juni 1762 de eerste steen gelegd van een nieuw kerkgebouw in wat nu de Vermaningssteeg heet. Boven de ingang van de kerk is op een gevelsteen deze gebeurtenis nog eens vastgelegd. Zowel het interieur als exterieur ondergingen later wijzigingen. Het orgel uit 1900 is gemaakt door Bakker en Timmenga.

Het koor wordt geleid en op piano begeleid door Sitta Bosman. De begeleiding bestaat verder uit accordeonist Evert de Jong. De Jan de Roas Sjongers, genoemd naar de kleurrijke straatzanger uit de vorige eeuw, Jan de Roos, brengt een zeer gevarieerd repertoire. Na bijna 25 jaar wordt het koor nog regelmatig aangeduid als shantykoor. Maar dat is het zeker niet. Het repertoire is werelds en veeltalig.

Kaarten voor het concert kunnen worden besteld bij Jan Heida in Nieuwehorne, 06-13223495, of bij Luuk Bennink, Heerenveen, 06-26472662. En eventueel ook nog ’s avonds aan de kassa in de kerk. Kaarten kosten €7,50, inclusief een kopje koffie of thee.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend