Het Flaeijelfeest ook super leuk voor kinderen!

Het Flaeijelfeest ook super leuk voor kinderen!

0

NIEUWEHORNE – Voor kinderen is het Flaeijelfeest ook een geweldige beleving. Er is op zaterdagmiddag 28 september niet alleen heel veel te zien, maar ook van alles te doen voor de kinderen vanaf 2 jaar!

Hoe leefden de mensen rond 1920? Maak een rondje door de Dorpsstraat langs de kapper, smid, dokter, slager en het snoepwinkeltje (de kruidenier). Bekijk de plaggenhut eens van binnen en ga langs het boerenhuis en je hebt een beetje een indruk. Ook is er een heus klaslokaal anno 1920 te zien en neem gerust even plaats!

Het ging er wel iets anders aan toe dan nu. Bijvoorbeeld leren schrijven op een krijtbordje, de topografie van Nederland leren via ouderwetse landkaarten en de geschiedenis leerde je door verhalen aan de hand van mooie schoolplaten.

Liever zelf wat doen? Geen probleem, klik hier voor het overzicht! Je kunt brood bakken bij de bakkerij, melk karnen of boter en kaas maken. Vergeet de Kermis niet met de draaimolen, lachspiegels, de Rups, Kop van Jut en de luchtschommel is een attractie op zich.

Ben je een echte dierenvriend? Ga dan zeker naar de boerenhoek en je kunt de geitjes aaien. Ook kun je hier mee doen aan het koe schetsen. Weet jij hoe een koe vroeger gemolken werd? Probeer het maar eens zelf! Bij het Arbeidspferd zoeken we nog kinderen die het hooi verzamelen. Een echte trekkerfan? Dan is het trekkerterrein zeker iets voor jou: van bestuurbare trekkers in mini formaat tot de grote Trekkertrek met indrukwekkende grote trekkers!

Eigenlijk is er voor iedereen wel wat te doen. Dus neem je ouders maar mee voor een rondje op Landgoed De Horne!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend