Dagelijks verslag Friese Ballonfeesten op GrootHeerenveen

0

JOURE – Vanaf woensdag staat de Nutsbaan in Joure weer vijf dagen in het teken van de Friese Ballonfeesten.

De voorbereidingen voor de Ballonfeesten zijn al volop bezig, het is druk om de Nutsbaan heen. “Nieuw is dat dit jaar de entree van het evenement gratis is. Andere jaren moest er altijd worden betaald. Iedereen is welkom er is dus geen belemmering meer om naar het terrein te komen,” aldus Theo Nijholt van de organisatie. Normaal gesproken zitten er honderden mensen om de Nutsbaan heen in de bermen ballonnen te kijken. De organisatie hoopt dat dit minder wordt nu de entree gratis is.

Het tekort aan inkomsten uit entree moet worden opgevangen door sponsoren en met de opbrengsten uit de catering. De organisatie hoopt op ruim 15- tot 20.000 bezoekers over het gehele weekend. Het weer lijkt redelijk goed voor de komende dagen.

Veel activiteiten

Naast de 35 heteluchtballonnen zijn er veel andere dingen te doen op de Nutsbaan: er staat een feesttent, er komt een podium, er is kermis voor de kinderen, er staan foodtrucks en diverse soorten bier.
Het is de bedoeling dat er elke avond 35 heteluchtballonnen de lucht in gaan, mits het mooit weer is. Verder kan er in een liggende ballon worden gelopen. Op zaterdag zijn de brandweer en de politie ook aanwezig, net zoals SC Heerenveen en een clown en pony’s voor de kinderen. Zondag staat het terrein vol met oldtimers. En bovendien is er elke dag livemuzuek op de Nutsbaan.

Ballonradio

Onlangs werd ook bekend gemaakt dat BallonRadio terugkeert. Tot 2007 was er op de lokale omroep Oskar Radio liveverslag van het opstijgen van de ballonnen. Er waren veel mensen in de omgeving van Joure die ernaar luisterden.

Oskar bestaat vandaag de dag niet meer, maar oud-medewerkers werken nu samen met Radio Spannenburg. Daar is BallonRadio elke dag tussen 18.00 en 21.00 uur te beluisteren.

Dagelijks verslag op GrootHeerenveen

Iedere dag zijn fotografen Hielke Weening en Dennis Stoelwinder op de Nutsbaan aanwezig om foto en video verslag te doen van het jaarlijkse ballonspektakel. De reportages zijn iedere avond te zien op deze site. Daarnaast vindt u onderaan het dagelijkse verslag het programma voor de volgende dag!

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend