Koren in Koor tijdens eerste editie Sako Zangdag in Trinitas

Koren in Koor tijdens eerste editie Sako Zangdag in Trinitas

0

HEERENVEEN – Zaterdag 18 mei 2019 organiseert Stichting SAKO Friesland in samenwerking met Keunstwurk de eerste editie van de SAKO ZangDag: een laagdrempelig korenfestival voor koren uit de provincie in de Trinitas kerk in Heerenveen.

Het festival biedt een podium aan een keur aan Friese koren, van pop en gospel tot operette en shanty.

Verspreid over de dag treden maar liefst 12 verschillende koren op. Het festival barst zaterdag om 11.00 uur los en sluit om 16.00 uur af met het NHL Stenden koor: een koor dat bestaat uit zo’n 60 medewerkers en (oud)studenten van de hogeschool, onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Het festival is gratis te bezoeken en eindigt rond 17.00 uur.

Muzikale ontwikkeling

Naast de verschillende optredens voor publiek is er voor de koren ook ruimte om zich muzikaal te ontwikkelen. Zo krijgen koorleden de kans om hun stem verder te ontwikkelen tijdens de workshop ‘Krachttraining van de stem’ van vocal coach Ellen Bakker en geeft docent Sjoukje van der Land twee workshops over voluit zingen en stembevrijding.

Kijk voor meer informatie over SAKO Friesland op www.sako.frl

SAKO Friesland staat voor Samenwerkende Korenorganisaties Friesland. SAKO zet zich in voor de korenwereld in de provincie, behartigt de belangen van koren en gaat de samenwerking aan met regionale zangersbonden. SAKO biedt ook advies op maat en financiële middelen voor amateurkoren en werkt hierbij nauw samen met Stichting Keunstwurk.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend