Expositie Frank Mudiboin Galerie Mildam.

0

MILDAM – Van 7 april t/m 31 mei a.s. is het werk van Frank Huisman Mudibo te bewonderen in Galerie Mildam.

Hij is in 1982 geboren in Oeganda en woont sinds december 2017 in Gorredijk. Voordat hij naar Gorredijk verhuisde, exposeerde hij regelmatig in Oeganda. Zijn werken hangen inmiddels over de hele wereld.

Sinds zijn jeugd speelt kunst een belangrijke rol in zijn leven. Zijn vader doceerde kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Makerere in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Frank Huisman Mudibo werd vanaf zijn kindertijd door zijn ouders aangemoedigd het pad van kun-stenaar te volgen.

Door de jaren heen stond het verkennen van allerlei materialen en technieken centraal. Uiteindelijk ging hij verder met schilder- en beeldhouwkunst. Frank is erg beïnvloed door de inheemse traditionele vormen en de rijke culturele en sociale omgeving waarin hij opgroei-de. De nadruk ligt voornamelijk op vorm en ontwerp, daardoor ont-wikkelde hij een geheel eigen stijl. Over het algemeen is zijn werk vooral decoratief te noemen. Hij wisselt deze decoratieve stijl af met expressieve, intuïtieve, abstracte kunst.

Frank exposeerde vorige zomer in de oude dierentuin te Emmen en binnenkort dus in Galerie Mildam.

Nieuwsgierig geworden?

Op 7 april is de officiële opening. U bent van harte welkom tussen 14.00 en 17.00, Schoterlandseweg 37 te Mildam. Open vrijdag t/m zondag.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend