Heleen Sonnenberg van Weduwe Joustra in Seniorcafé

0

HEERENVEEN – Op woensdagmorgen 7 december is Heleen Sonnenberg, directeur van Weduwe Joustra, te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Zij komt vertellen over het familiebedrijf in Sneek, dat inmiddels 152 jaar bestaat, en zeker ook over de hectische periode die Weduwe Joustra afgelopen zomer heeft meegemaakt. De aanvangstijd is 10.15 uur en de toegangsprijs bedraagt €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom!

In 1864 moest Anjenette Joustra-Reinders, de over-over-overgrootmoeder van Heleen Sonnenberg,  een manier zien te vinden om aan de kost te komen nadat haar man op veel te jonge leeftijd was overleden. Aan het Kleinzand in Sneek begon zij toen met het maken van Beerenburg. Zij deed dit met de kruiden en receptuur van Hendrik Beerenburg uit Amsterdam onder de naam Weduwe Joustra Beerenburg.

Nu, 152 jaar en zes generaties later, staat achter-achter-achterkleindochter Heleen Sonnenberg aan het roer van het familiebedrijf. In het pand van oorsprong wordt nog steeds hetzelfde product gemaakt met dezelfde kruiden, volgens dezelfde receptuur. En met een medicinale werking, want de bijsluiter zegt nog steeds: “Het is verstandig iets van dit medicijn in te nemen voordat men denkt onwel te worden”. Behalve Beerenburg worden er nog vele andere producten gemaakt. Er is ook een museum, een proeflokaal en een winkeltje.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen terecht voor een kopje koffie, een praatje en om een krant of tijdschrift  te lezen. Elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, wordt er een activiteit voor deze groep georganiseerd.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend