Betoverende Keltische kerstmuziek in de Thomastsjerke Katlijk

0

KATLIJK – “A Celtic Christmas” door Merain. Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!

Het trio (zang, viool en Keltische harp) brengt op 23 december in de Thomastsjerke te Katlijk het betoverende kerstconcert A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën van de Britse eilanden: Ierland, Engeland, Schotland en Wales.

De muziek
Laat u door Merain op deze historische plek meevoeren naar besneeuwde mystieke landschappen met kastelen en ruïnes. Het trio speelt in dit kerstconcert stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh en bekende Carols zoals Ding dong! en Away in a manger die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert. Zoals elk jaar kunt u ook nu weer een klein uitstapje verwachten naar een andere rijke volkstraditie.

Over Merain
De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en was dit najaar te gast bij NTR Podium en AVRO’s Spiegelzaal.

Kaarten:
Vrijdag 23 december 2016, 20:00 uur, Kerkelaan 20, Katlijk. Kaarten: 16 euro. kinderen t/m 15 jaar 11 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar via Website merain trio

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend