Nova Filmfestival in Posthuis Theater

0

HEERENVEEN – NOVA-Noord organiseert voor de 7de keer een amateurfilmfestival in Noord-Nederland. Het NOVA-filmfestival wordt wisselend in één van de acht regio’s in Nederland gehouden.

Dit jaar is NOVA-noord, de organisatie voor Groningen, Friesland en Drenthe, verantwoordelijk voor de organisatie en is het Posthuis Theater in Heerenveen gekozen als locatie. Het filmfestival vindt plaats op zaterdag 29 oktober en zondag 30 oktober, beide dagen vanaf 09:30 uur. De filmprojecties starten om 10:00 uur.

Op dit filmfestival worden de 26 beste niet-professionele films uit heel Nederland van het afgelopen jaar vertoond. De films variëren in lengte van enkele minuten tot ruim een uur. Van interessante documentaires en reportages tot prachtige speelfilms. Komische korte speelfilms worden afgewisseld door spannende thrillers. Al deze producties zijn meestal met geen of weinig budget gemaakt. Een jury geeft na afloop van elke film een kort commentaar. Het publiek waardeert de film met punten en bepaalt daarmee wat zij de beste film van het festival vindt. Naast dit twee daags evenement vindt op zaterdagmiddag ook het Nationale Jongerenfilmfestival plaats. Ook hier wordt een aantal leuke, korte films vertoond. De bezoekers kunnen kiezen in welke zaal ze een filmblok willen bekijken.

Omdat filmen ook het vertellen van een verhaal is, zal op zondagochtend Frank Belt in de kleine zaal een aantal inspirerende verhalen vertellen. Verhalen uit de rijke Friese verteltraditie. Spanning, geschiedenis en humor komen hier bij elkaar. Op zondagmiddag is filmmaker Martin Koolhoven te gast. Koolhoven is scenarioschrijver en regisseur van bekende films zoals o.a. “Oorlogswinter” en “Brimstone”. Deze laatste film is onlangs internationaal in première gegaan op de festivals van Venetië en Toronto. Voor eerdere films heeft Martin Koolhoven twee keer een Gouden Kalf gewonnen. In een soort College Tour, onder leiding van Asing Walthaus, redacteur van de Leeuwarder Courant, zal Martin Koolhoven het publiek inwijden in de geheimen van de internationale speelfilm. Er is volop gelegenheid voor het publiek om ook vragen te stellen.

De officiële opening van het Nova Noord Filmfestival wordt verricht door wethouder Hans Broekhuizen van de gemeente Heerenveen.
poster nova

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend