Bibliotheek presenteert programma tijdens feestelijk Open Huis

Bibliotheek presenteert programma tijdens feestelijk Open Huis

0

HEERENVEEN – Met een Open Huis presenteert de bibliotheek van Heerenveen op zaterdag 3 september op feestelijke wijze haar activiteiten voor de komende maanden. Tegelijk wordt dan het cursusaanbod (ook van de Volksuniversiteit Fryslân) onder de aandacht gebracht. Dit gebeurt allemaal tijdens het Heerenveens UITfestival, dat de opmaat vormt voor het nieuwe culturele seizoen in Heerenveen.

Van 10.00 tot 14.00 uur valt er in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 van alles te beleven, voor jong en oud. Iedereen is van harte welkom. Er is een markt waarop aandacht wordt besteed aan de vele activiteiten en cursussen die op stapel staan in de bieb. Wie de titel raadt van het boek dat versnipperd in een glazen pot zit, wint een bibliotheekactiviteit naar keuze voor twee personen. Voor de jeugd staat er een grabbelton: wie zeven boeken heeft geleend mag één keer grabbelen.

Er is zoveel te doen op de cursus- en activiteitenmarkt in de bibliotheek, dat niet alles kan worden vermeld. Aan bod komen onder meer het project Haak maar aan, de voorstelling van Hylke Speerstra en Adri de Boer en de lezingen over het enneagram, budgetteren en het leven in de gevangenis. Het publiek kan bijvoorbeeld Fryske gedichten schrijven, boekenleggers maken en kaartjes met bespaartips meenemen.

Kinderen komen eveneens aan hun trekken. Zo leest Natascha Kalksma eigen peuter- en kleuterverhaaltjes voor, zijn er korte filmpjes te zien in de DVD-hoek en ook wordt er voorgelezen in de Ferteljas.

‘s Middags van 12.00 tot 17.00 uur staat de bibliotheek samen met het Historisch Informatiepunt (HIP) met een kraam op de cultuurmarkt aan het Van Harenspad.

Van 12.45 tot 13.00 uur verzorgt de bibliotheek een optreden voor kinderen op het promopodium bij het Amelius van Oenema-parkje (Parkje Achter de Kerk).

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend