Aftrap van een bijzondere multimedia fietstocht

Aftrap van een bijzondere multimedia fietstocht

0

WOLVEGA – ‘De Friese Wouden moeten zich beter profileren en het smart regio concept van izi.TRAVEL is hiervoor een prima initiatief’. Deze conclusie werd vrijdag bij Van der Valk in Wolvega unaniem getrokken door het forum dat aanwezig was bij de aftrap van een bijzondere fietstocht.

De app van izi.TRAVEL, die iedereen gratis op de telefoon kan downloaden, maakt het mogelijk om gedurende de fietstocht allerlei extra informatie te geven via foto’s, filmpjes, tekst en audio. De Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Weststellingwerf, LTO Noord en Cultureel Hoofddorp De Hoeve hebben er een mooie tocht van gemaakt met een afwisseling van cultuur, natuur en landbouw.

Met veel belangstelling werd geluisterd naar de presentaties van Bob Valkcx van izi.TRAVEL die vertelde over de ervaringen in andere steden en regio’s en Anneke Lukkes die het smart regio concept concreet maakte voor de Friese Wouden. Na deze presentaties reageerden achtereenvolgens, Klaas Kiestra de gedeputeerde in Friesland voor recreatie en toerisme, Kim Lense van hotel restaurant Lunia en Annigje van den Berg van het Cultureel Hoofddorp.

Klaas Kielstra is zeer enthousiast over de mogelijkheden die het smart regio concept van izi.TRAVEL bieden voor de mooiste provincie van Nederland, namelijk Friesland. Belangrijk volgens hem is de mogelijkheid om verhalen in meerdere talen aan te bieden, o.a. in het Chinees. Hij kwam net terug uit China, een land met 1,6 miljard inwoners, het zou toch mooi zijn die naar Friesland te halen en via de izi.TRAVEL app het verhaal van Friesland te vertellen. Ook in het kader van de samenwerking met het NBTC om de 4 speerpunten van Friesland te promoten, namelijk de Waddenzee, afsluitdijk, landbouw en water is het smart regio concept van izi.TRAVEL heel nuttig. En dat de verhalen op izi.TRAVEL 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar zijn spreekt Kielstra zeer aan.

Kim Linse van hotel restaurant Lunia gaf aan blij te zijn met dit initiatief. Zij hoopt dat er snel meerdere routes ontwikkeld worden en dan niet alleen voor de fietser, maar ook een auto route.

De Hoeve heeft het initiatief genomen om, in navolging van de verkiezing van Leeuwarden als Culturele hoofdstad van Europa in 2018, te gaan voor een ambitieus project namelijk het Cultureel Hoofddorp. De initiatiefnemers willen samen zorgen dat

het dorp leefbaar blijft en de school open blijft. In feite willen ze het onmogelijke mogelijk maken en daar hebben ze een korte toelichting op gegeven. De Hoeve is blij dat deze multi media Fietsroute door hun dorp gaat en dat ze zo kunnen meeliften op de publiciteit, maar ook op hun beurt weer de route kunnen promoten door hun activiteiten. In feite precies wat het smart regio concept beoogd: samen de regio op de kaart zetten en samen meer toeristen en handel naar de regio halen.

Na de discussie haalden de aanwezigen hun telefoons tevoorschijn en startte men de app waarna, onder prima zomerse omstandigheden, een deel van de route werd gefietst. Tijdens deze fietsronde heeft Karst Berkenbosch nog een korte toelichting gegeven bij het monument van de kunstschilder Rinny Siemonsma. Op deze link kunt u de hele route bekijken https://izi.travel/nl/b342-lindevallei/nl

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend