Pianist Johan Bijhold start met concertserie

Pianist Johan Bijhold start met concertserie

0

HEERENVEEN – Op vrijdag 19 februari opent pianist Johan Bijhold zijn eigen concertserie die 6 recitals bevat. De opening vindt plaats in de Goede Herderkerk in Heerenveen en de aanvang is om 20.00 uur.
Op het repertoire staan onder andere de beroemde Goldberg variaties van J.S. Bach. Bijhold werd in 1961 geboren in Winschoten. Zijn muzikale loopbaan begon al op een vrij jonge leeftijd. Zijn vader inspireerde hem om piano te spelen, elke avond speelde hij de kinderen in slaap. Dit alles bepaalde de levensloop van Johan, hij studeerde piano bij de Russische pianist Alexander Warenberg aan het Utrechts Conservatorium. Deze rondde hij dan ook af met een onderscheiding.
Tegenwoordig is hij al vele jaren actief in het muziekleven van Friesland. Hij is begeleider van koren, maar ook timmert hij solistisch goed aan de weg en is huiskamermuziekspeler. De laatste jaren schrijft Bijhold ook zijn eigen muziek, onlangs kwam er een cd van hem uit: Johan Bijhold speelt Bach, Brahms en Bijhold.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend