Italiaanse avond met proeverij in bibliotheek Heerenveen

Italiaanse avond met proeverij in bibliotheek Heerenveen

0

HEERENVEEN – Op woensdag 24 februari deelt Tineke Stofkoper haar passie voor Italië tijdens een lezing in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. Centraal staan de cultuur, de taal, de Italiaanse keuken en de historie die ten grondslag ligt aan de vaak grote verschillen in dit land. Aansluitend vertelt Peter Leon Matahelumual  onder meer over de herkomst van en verschillen tussen Italiaanse wijnen. Deze avond begint om 19.30 uur en wordt afgesloten met een kleine wijn- en spijsproeverij tot ongeveer 21.30 uur.

Vanwege haar enthousiasme voor Italië besloot Tineke Stofkoper vier jaar geleden terug te gaan naar de collegebanken. Niet alleen om de Italiaanse taal goed te leren, maar ook meer te weten te komen over de geschiedenis en de cultuur van het land. De kennis die ze hierover tijdens haar studie en regelmatige bezoekjes aan Italië opdeed , vertaalde ze naar twee bedrijfjes op educatief en culinair vlak: Nogal Italiaans en Met Tien aan tafel.

Nogal Italiaans geeft cursussen Italiaanse taal en cultuur, Met Tien aan tafel verzorgt groepsdiners en pastaworkshops op locatie. Peter Leon Matahelumual is eigenaar van wijnhandel Peter Leon Wijn en Spijs in Beetsterzwaag. Hij heeft een rijk aanbod aan onder meer Italiaanse wijnen.

Aanmelden voor deze avond is gewenst. Dat kan bij de servicebalie in de bibliotheek, telefonisch (0513-626675) en via www.bibliotheekheerenveen.nl en heerenveen@bibliothekenmarenfean.nl. De toegangsprijs bedraagt €3,50 voor leden; niet-leden betalen €5,-.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend