Veel muziektheater in het Posthuis Heerenveen

Veel muziektheater in het Posthuis Heerenveen

0

HEERENVEEN – In het Posthuis Theater in Heerenveen zijn in deze maand nog maar liefst een viertal grote muziektheaterproducties te zien, waarvan inmiddels al één is uitverkocht. Dat geldt voor Het Groot Niet Te Vermijden, komende vrijdag 12 februari.

Zaterdag 13 februari om 20:15 uur wordt Slagerij Van Kampen in Heerenveen verwacht (in de vorig jaar verschenen seizoengids van het theater staat nog 20 februari genoemd, maar de voorstelling is verplaatst). In de nieuwe show ‘Beats ’N Brass’ wordt de Slagerij bijgestaan door een blazerssectie. Dat betekent dat het publiek naast indrukwekkend slagwerk wordt getrakteerd op een beetje salsa en etno-jazz, maar vooral swing.

African Mamas De African Mamas komen woensdag 17 februari om 20:15 uur met een swingende band naar Heerenveen. De Zuid-Afrikaanse topzangeressen worden op hun tournee door Nederland vergezeld door zangeres Leoni Jansen. De African Mamas brengen ‘Graceland’, het fascinerende verhaal van Paul Simons’ legendarische album, dat bijna dertig jaar geleden verscheen. Paul Simon was de eerste, die westerse popmuziek combineerde met Zuid-Afrikaanse ritmes en melodieën. Het begon allemaal toen Paul Simon een cassettebandje met accordeonliedjes uit Soweto hoorde, Straatmuziek, waar de levendigheid vanaf spatte. Die frisheid vertaalde hij naar het album en de concertour ‘Graceland’, met hits als ‘Homeless’, ‘You Can Call Me Al’ en ‘Under African Skies’. Ondanks de onenigheid die er ontstond (Simon negeerde de internationale culturele boycot van Zuid-Afrika), werden de betrokken Zuid-Afrikaanse artiesten in één klap beroemd en stonden er 1987 duizenden mensen, blank en zwart, samen te dansen tijdens het beroemde Graceland-concert in Zimbabwe. De African Mamas gaan met Leoni Jansen en een swingende band terug naar dat gevoel. Donderdag 25 februari om 20:15 heeft het Posthuis Theater de laatste reguliere voorstelling in de Jubileumserie JEANS 25 in huis. JEANS is geen cabaret en geen popconcert. Het is totaal muziektheater. Onder begeleiding van de live JEANS-band zingen en dansen jonge veelbelovende muziektheatertalenten de sterren van de hemel in de welbekende swingende JEANS formule. Tijdens deze jubileumtournee zal steeds één van de sterren uit het Jeans verleden acte de présence geven. In Heerenveen is dat Eileen Schilder. Eileen is de langstdienende JEANS-vrouw; ze heeft tussen JEANS 12 en JEANS 22 elk seizoen getourd met JEANS. Inmiddels is Eileen vocal coach en musical assistent bij JEANS en heeft ze nog een eigen solocarrière opgebouwd waarbij ze als zangeres optredens verzorgt met diverse bands.

Foto: Slagerij Van Kamen treedt zaterdag 13 februari op in het Posthuis Theater.

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend