Tentoonstelling ‘Draadjes naar het verleden’

Tentoonstelling ‘Draadjes naar het verleden’

0

HEERENVEEN – Leerlingen uit de eerste klas Jenaplan van OSG Sevenwolden hebben de tentoonstelling ‘draadjes naar het verleden samengesteld.

Het project startte naar aanleiding van een gastles van Tresoar. Tresoar is de bewaarplaats van de Friese geschiedenis. Tijdens het project hebben de leerlingen een voorwerp uit hun familie meegenomen, daarna zijn ze op zoek gegaan naar het verhaal achter dit voorwerp en hebben hierdoor de draadjes naar het verleden ontdekt.

Om te leren hoe je betrouwbare informatie zoekt zijn de leerlingen op bezoek gewest bij de bibliotheek en het HIP (Historisch Informatiepunt Heerenveen). De samenwerking tussen OSG Sevenwolden en de bibliotheek Heerenveen heeft geleid tot deze tentoonstelling waarin alle verhalen en voorwerpen te bewonderen zijn tot half maart.

Deze bijzondere tentoonstelling zal vrijdag 29 januari om 13.00 worden geopend door wethouder Hans Broekhuizen in de bibliotheek van Heerenveen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend