Sprookjes van keramiek in Mildam

Sprookjes van keramiek in Mildam

0

MILDAM – Marieke van Leeuwen (1957), beeldend kunstenaar uit Nij Beets, exposeert van 6 februari tot en met 1 april haar sprookjesachtige keramiek in Galerie It Alde Tsjerkje, Schoterlandseweg 37 te Mildam.

Inspiratiebron voor haar kunstwerken zijn de reliëfs in middeleeuwse kathedralen. Op de meer dan een meter hoge sprookjestorens van keramiek zijn kleurrijke vogels, zeemeerminnen, kabouters, woestijnen met olifanten, aapjes, kleine monstertjes, bloemen en mini-schilderijtjes in glazuur te zien.

Reliëfwerk is ook te zien op rotsen waar rotshuizen, dieren, trappen en monniken van maar een halve centimeter hoog hun plaats kregen in een heel eigen wereld vol kleur. Het keramiek van Marieke is bijna schilderen met het medium klei en glazuur.

Zij werkt graag in series waarbij de beelden met elkaar verbonden zijn. In de expositie in Mildam zijn ook beelden uit haar serie Dieren van de Chinese Dierenriem te zien. In deze beelden is veel aandacht besteed aan de afwerking van de huid. Haartjes van bijvoorbeeld rat, paard en haas zijn zorgvuldig aangegeven om de dieren een eigen sfeer mee te geven. Ook de glazuren waarmee de dieren zijn afgewerkt zijn aangepast aan het individuele dier.

Tijdens het OPEN HUIS van 6 februari zal Marieke in de galerie aanwezig zijn om uitleg te geven over haar werk. Ook de leden van het Kreatief Kollektief staan dan weer klaar om te vertellen over textielkunst, portretschilderen, beeldhouwen, mozaïeken, glas in lood en edelsmeden.

In het kerkje is gelegenheid voor een kopje thee of koffie.

Openingstijden: vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00.

www.galerie-italdetsjerkje.blogspot.com

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend