Johan Teake Dekker speelt Oefen Klok Simultaan Dammen ter voorbereiding op wereldrecord

0

MILDAM – Maandagavond speelde Johan Teake Dekker een oefen klok simultaan ter voorbereiding op het officiële wereldrecord ‘Klok Simultaan Dammen’. De voorbereiding vond plaats in Hof van Schoterland te Mildam.

Bij de eigen damclub Heerenveen ging  Johan Teake de oefen klok simultaan opnemen tegen 20 tot 25 tegenstanders met 60 zetten voor anderhalf uur. Dit is overeenkomstig met het benodigde speeltempo voor de aanval op het wereld record. 

Voor deze oefensimultaan is de gemiddelde speelsterkte van de tegenstanders niet van belang. Gedurende de oefen klok simultaan zal er een pauze voor tussentijds overleg van de aanvaller worden ingelast. Voor de rest zal zoveel mogelijk de Aanval op het Record gesimuleerd worden. Iedereen in de speelzaal wordt daarom verzocht de stilte te bewaken. 

De aanvaller is blij dat Damclub Heerenveen zijn medewerking wil verlenen aan deze oefenavond en is zeer enthousiast om zijn eerste loopronden te gaan maken. “Het resultaat is aan het eind van de avond minder belangrijk dan de noodzakelijke ervaring die er wordt opgedaan. Ik hoop dan ook veel tips en trucs op te kunnen doen”.

Foto’s: Hielke Weening

 

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend