Partnerclubs sc Heerenveen verdrievoudigd in half seizoen

0

HEERENVEEN – sc Heerenveen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de amateurverenigingen in de regio.

Niet alleen groeien hier de voetballers van de toekomst op, maar ook veel van de eigen supporters zijn hier actief als speler of vrijwilliger. De club wil de bestuurders van de amateurclubs hier graag bij helpen.

Sinds 2015 werkt sc Heerenveen daarom intensief samen met partnerverenigingen uit de omgeving, onder de vlag van het Sportief Partnership. Tot dit seizoen werkte de club alleen samen met een selecte groep verenigingen, maar in de zomerstop is de opzet gewijzigd zodat het Sportief Partnership laagdrempeliger is voor amateurverenigingen. In de eerste helft van dit seizoen is het aantal partnerclubs daardoor verdrievoudigd, naar 38 partnerclubs.

Samen win je meer

In grote lijnen zijn alle voetbalclubs met hetzelfde bezig. Dit biedt dus veel mogelijkheden om elkaar te helpen. En omdat veel clubs tegenwoordig kampen met vrijwilligersproblemen is dit misschien wel belangrijker dan ooit. Met het Sportief Partnership wil sc Heerenveen de partnerclubs helpen om dit te tackelen.

Daarom organiseert de club bij iedere thuiswedstrijd een bijeenkomst voor vrijwilligers van de partnerclubs. Iedere keer voor een andere doelgroep, zodat het kader van de verenigingen in de hele breedte ondersteund wordt. Nu het netwerk met partnerclubs zo snel groeit wordt dit steeds waardevoller voor de verenigingen. Als een vereniging ergens tegenaan loopt of een vraag heeft, dan zijn er altijd wel andere partnerclubs met handige tips of oplossingen. Zo helpen de clubs elkaar vooruit.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend