Onderzoek naar misdragingen Feyenoord supporters in Abe Lenstra stadion

Onderzoek naar misdragingen Feyenoord supporters in Abe Lenstra stadion

1

HEERENVEEN – sc  Heerenveen onderzoekt of het mogelijk is om met camerabeelden Feyenoordsupporters, die zich donderdagavond in het Abe Lenstra Stadion hebben misdragen, te identificeren en te straffen.

sc Heerenveen kreeg flink wat klachten van de eigen supporters over de aanwezigheid van de Rotterdammers die zich in het Heerenveen vak provocerend gedroegen. Daarna ontstond er na de wedstrijd een opstootje waarbij steward tussenbeide moesten komen.

In een reactie schrijft sc Heerenveen dat het de klachten van de supporters begrijpt. “De club betreurt het dat een deel van onze supporters zich daardoor niet thuis heeft gevoeld in het Abe Lenstra stadion.”

De club wil dat zo iets in de toekomst niet opnieuw gebeurt: “De grote aanwezigheid van (provocerende) Feyenoordsupporters in de thuisvakken en stadionruimten donderdagavond was ongewenst en is voor in de toekomst onacceptabel.”

Omdat er in het verleden ook al eens iets was gebeurd, had Heerenveen geprobeerd om te voorkomen dat er Feyenoordsupporters tussen de Heerenveensupporters zaten. “Zo konden alleen seizoen- en clubkaarthouders via de officiële clubkanalen kaarten kopen.” Op voorhand had Heerenveen geen uitsupporters uit de thuisvakken geweerd. Wel heeft Heerenveen ze gevraagd om respectvol en gepast gedrag. “Helaas is dit niet overal gebeurd”, meldt de club.

In de toekomst worden veiligheidsmaatregelen bij dergelijke wedstrijden aangescherpt, schrijft Heerenveen. De club gaat daarover binnenkort in gesprek met de politie, het Openbaar Ministerie en de lokale overheid.

1 reactie

  1. Neem mij niet kwalijk. Rellende en/of rel zoekende toeschouwers zijn geen supporters te noemen. Dat zijn hooligans. Een stelletje onsportieve eikels. Ik vind dat clubs daar zelf ook een hand in kunnen hebben door hooligans te weren bij wedstrijden. Wie toch probeert een stadion binnen te komen gelijk strafrechtelijk vervolgen en er niet met een taakstrafje van af laten komen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend