sc Heerenveen naar kwartfinales beker na strafschoppen

sc Heerenveen naar kwartfinales beker na strafschoppen

0

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft woensdagavond na een lange en felle strijd de kwartfinales van het KNVB bekertoernooi bereikt.

Na een verlenging en strafschoppen in het Abe Lenstrastadion werd het uiteindelijk 2-2 (4-3) voor de thuisploeg.

De Heerenveners kregen in de beginfase van het duel niet veel kansen. Willem II blonk daar ook niet in uit, maar kwam in de twintigste minuut wel op voorsprong. Vangelis Pavlidis van de Tilburgers tikte de bal bij de eerste paal binnen: 0-1.

Pas na een goed halfuur werd Heerenveen voor het eerst gevaarlijk. Jordy Bruijn stond vrij voor het doel, maar schoot de bal hoog over het doel van keeper Timon Wellenreuther. Net voor de pauze slaagde diezelfde Bruijn er bijna in om gelijk te maken. Na een goede solo schoot hij de bal echter te hoog.

De gelijkmaker zou al snel na het begin van de tweede helft vallen. Bart Nieuwkoop van Willem II beging een overtreding op Chidera Ejuke, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Hicham Faik twijfelde niet en met zijn treffer kwam SC Heerenveen op gelijke hoogte.

De Heerenveners moesten daarna wel bij de les blijven. Dries Saddiki kwam in de 59ste minuut dicht bij een doelpunt, maar zag Warner Hahn correct redding brengen.

Een kwartier voor tijd kwam Heerenveen voor het eerst in de bekerwedstrijd op voorsprong. De 2-1 werd genoteerd als eigen doelpunt van Saddiki, die de bal onder druk van Ejuke in de eigen goal tikte.
Het feest bij de Heerenveners duurde zo’n vijf minuten. Daarna zorgde invaller Damil Dankerlui voor stilte in het Abe Lenstrastadion. Hij kopte de bal vanuit een voorzet strak in de hoek van het doel en liet keeper Hahn kansloos: 2-2.

Daarmee liep de wedstrijd uit op een verlenging. Kongolo schoot Heerenveen net voor het einde bijna naar de kwartfinales, maar de vingers van keeper Wellenreuther konden de bal nog net aantikken.

Verlenging

Heerenveen werd als eerste gevaarlijk in de eerste helft van de verlenging. In de 94ste minuut kreeg de ploeg een hoekschop, maar na een duwfout werd gefluit voor een vrije trap voor Willem II. Ook een volgende corner van de thuisploeg leverde niets op, omdat Wellenreuther de bal uit de lucht pakte.
De tweede helft van de verlenging bood kansen voor Willem II. Ché Nunnely kreeg een kopbal niet in de goal van keeper Warner Hahn. Ook Pol Llonch kreeg een goede mogelijkheid, maar vond Hahn op zijn pad.

Voor Heerenveen kwam de grootste kans nog van Rami Hajal. Zijn prachtige omhaal belandde echter tegen de keeper van Willem II. Ook Runar Espejord kreeg een grote mogelijkheid niet achter Wellenreuther.

Wille,m II zette uitéén met de strafschoppen. Het eerste schot van de Tilburgers ging ver over de goal van Hahn. Faik schoot wel binnen en maakte daarmee een klein verschil. De volgende drie penalties gingen erin, maar invaller Espejord van Heerenveen miste. Daarmee werd het met 2-2 weer helemaal gelijk.

Warner Hahn keerde de zevende penalty van Willem II. Omdat Halilovic scoorde, kwam Heerenveen op het randje van de kwartfinales. De laatste reguliere penalty van de Heerenveners kwam van de voet van Ejuke. Hij maakte de 4-3 en bezorgde Heerenveen een plek in de kwartfinales van de KNVB-beker. |

Tegenstander in die kwartfinale wordt Feyenoord of Fortuna Sittard.

Item met dank aan Omrop Fryslân

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend