UNIS Flyers wint met 5-2 van Ahoud Devils en pakt de beker

0

HEERENVEEN – De UNIS Flyers hebben woensdagavond de bekerfinale tegen de Ahoud Devils Nijmegen gewonnen met 5-2.

De wedstrijd werd gespeeld in Eindhoven. Al vanaf het begin bepaalde de ijshockeyploeg uit Heerenveen de wedstrijd. Later kwam Nijmegen wel terug, maar in de laatste minuten bleek Unis Flyers niet meer te verslaan.

Pim van der Meulen van de Flyers kon al snel de eerste goal maken. De aanval was in gang gezet door Mark Hoekstra. Samen konden ze UNIS Flyers op 1-0 voorsprong brengen. Toch maakte Nijmegen een kleine tien minuten later ook een goal: Ritchie van Hulten kon de 1-1 maken.

Na de eerste periode stond het in de bekerfinale dus 1-1. UNIS Flyers kwamen goed terug uit de kleedkamers. Meteen op de powerplay schoot Lars den Edel de 2-1 binnen voor de ploeg. Nijmegen probeerde terug te vechten, maar de ploeg uit Heerenveen sloeg terug met een powerplaygoal. Trevor Petersen maakte een goede pass, kreeg de puck terug en schoot hoog de 3-1.

Petersen speelde niet veel later Juha Kiilholma vrij, die daarna voor de beslissende 4-1 kon zorgen. Dat gebeurde na ruim een half uur speeltijd. Aan het einde van de tweede periode stond het nog altijd 4-1. Melissant kon de 4-2 maken, van de boarding speelde hij zichzelf vrij en kon de powerplaygoal maken. In de laatste minuten kreeg de ijshockeyploeg uit Heerenveen diverse keren straf.

Net voor het einde van de wedstrijd dacht Nijmegen opnieuw een goal gemaakt te hebben, maar na overleg van de referees is besloten dat de ploeg een penaltyshot kreeg. Jeffrey Melissant mocht de penalty nemen, maar het schot kon gekeerd worden door Martijn Oosterwijk. Heel snel daarna kon Kiilholma in het lege net een goal maken. Net voor het volle speeluur zette UNIS Flyers de stand daarmee op 5-2. Zo wonnen ze niet enkel de wedstrijd, maar ook de beker.

Item met dank aan Omrop Fryslân

Foto: Unis Flyers Facebook

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend