Winst en verlies voor Quick Stick dames

Winst en verlies voor Quick Stick dames

0

HEERENVEEN – Vorige week zondag speelde Quick Stick dames 1 in Sportstad Heerenveen 3 wedstrijden, waarvan ze er eentje wist te winnen.

Quick Stick won met 2-0 van Apeldoorn dames 1. Quick Stick verloor van Union dames 1 (uit Malden) en Bully dames 1 (uit Oldenzaal) met respectievelijk 2-8 en 1-3. Doelpunten gemaakt door Lisan ten Berge, Sophie Tuin en Julia Bandell.

Afgelopen zaterdag 11 januari speelde Quick Stick dames 1 twee zaalhockeywedstrijden in Arnhem. Doordat Quick Stick opnieuw wist te winnen van Apeldoorn dames 1, is het bijna zeker dat ze ook volgend zaalseizoen weer uitkomt in de Topklasse. Quick Stick blijft op de 3e plek staan van haar poule in de Topklasse. De nummer 4 degradeert rechtstreeks naar de 1e klasse en de nummers 1 en 2 spelen play-offs voor de Hoofdklasse.

De eerste wedstrijd nam Quick Stick het op tegen Apeldoorn dames 1. Quick Stick moest deze wedstrijd winnen om haar 3e positie in het klassement te behouden. Al binnen 5 minuten kwam Quick Stick op voorsprong door Lisan ten Berge die de bal met haar backhand over de keepster van Apeldoorn in de goal pushte. 0-1. Kort daarop scoorde Meran Horsten de 0-2 met een push vanaf kopcirkel in de verre hoek. Dieuwke Verkerk bracht de stand op 0-3 door vlak voor rust nog een voorzet bij de tweede paal binnen te pushen. De tweede helft kwam Apeldoorn terug door met een push vanaf kopcirkel laag in de linkerhoek te scoren. 1-3. Vervolgens scoorde Apeldoorn een strafcorner met een tip bij de rechterpaal. 2-3. Toch bleef Quick Stick hockeyen en kansen forceren, waardoor Verkerk in de laatste 5 minuten nog 2 keer een voorzet binnen wist te pushen en de eindstand op 2-5 bracht.

De tweede wedstrijd nam Quick Stick het op tegen Bully dames 1 uit Oldenzaal. De wedstrijd ging gelijk op, maar na 10 minuten wist Bully toch de score te openen met een backhandpush uit een strafcorner. Kort daarop kreeg Quick Stick een enorme kans op de gelijkmaker tijdens een strafcorner, maar de push van Verkerk ging net naast de paal. Bully kon de eerste helft nog een aantal keer pushen op de goal van Quick Stick, maar de schoten werden allemaal gekeerd door keepster Lilian Verhaag. Zo bleef de ruststand 1-0. De tweede helft lag de as van Quick Stick open, waardoor Bully meerdere keren haar rechtsvoor wist aan te spelen, die de bal aan nam en tot 2 maal toe in de verre hoek scoorde. 3-0. Ook benutte Bully nog een strafcorner met een hard schot in de linkerhoek. 4-0. Verder scoorde Bully nog uit een tip vanaf de strafbalstip. 5-0. Maar de laatste 5 minuten liet Quick Stick zien dat ze wel kon scoren bij dit technisch sterke team. Tuin scoorde een strafcorner met een sleeppush vanaf kopcirkel en tijdens een tweede strafcorner werd de harde push van Senna Horsten binnengetipt in het net. Zo eindigde de wedstrijd met 5-2 op het scorebord.

Quick Stick staat nu met 6 punten los van de nummer 4 Apeldoorn dames 1. Volgende week zondag spelen alle teams nog 2 wedstrijden. Quick Stick neemt het in Nijmegen op tegen de nummer 4: Apeldoorn dames 1 en de nummer 1: Union dames 1.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend