Goud voor Nederlandse mannen en vrouwen op ploegenachtervolging

Goud voor Nederlandse mannen en vrouwen op ploegenachtervolging

0

HEERENVEEN – Nederland heeft zondagmiddag twee gouden medailles gewonnen op de ploegen-achtervolging tijdens het Europees kampioenschap afstanden. In een vol Thialf waren zowel de mannen als de vrouwen de besten.

Bij de vrouwen rede n Ireen Wüst, Antoinette de Jong en Melissa Wijfje een vrijwel vlekkeloze race, zonder grote haperingen in de aflossingen. Ze zetten met 2.57,98 de beste tijd neer. Het zilver was voor Rusland, en Wit-Rusland pakte het brons.

Bij de mannen waren Sven Kramer, Patrick Roest en Marcel Bosker met 3.40,63 de snelsten. Zij hebben acht ronden gereden (zo’n 3000 meter), de vrouwen zes (ruim 2300 meter).

Bij de eerste editie van de EK afstanden haalde Nederland ook twee gouden medailles. Bij de mannen waren Jan Blokhuijsen, Marcel Bosker en Simon Schouten toen de snelsten, en bij de vrouwen Marrit Leenstra, Lotte van Beek en Melissa Wijfje. Dat was in Rusland, in 2018.

Foto’s: Orange Pictures/Douwe Bijlsma

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend