Ymkje Broersma schoolwaterpolotoernooi nu al een traditie

Ymkje Broersma schoolwaterpolotoernooi nu al een traditie

0

HEERENVEEN – Op de laatste zondag van de kerstvakantie konden de basisschoolleerlingen (groep 5 t/m 8) van de gemeente Heerenveen en omstreken weer deelnemen aan het jaarlijkse SGHA schoolwaterpolo toernooi.

Ook dit jaar namen ruim 70 kinderen op sportieve wijze afscheid van de kerstvakantie. Maar liefst 10 teams maakten er een spannend waterpolofeest van. Het toernooi werd georganiseerd door waterpolovereniging SGHA en Scoren voor Gezondheid en financieel ondersteund door gemeente Heerenveen, Stichting Heerenveen Vitaal en de KNZB-regio Noord. Hierdoor konden de kinderen kosteloos deelnemen.

Na een aantal spannende poulewedstrijden werd er hard gestreden in de finales. Bij groep 5/6 werd het team van CBS de Trieme uit Sint Johannesga de winnaar, gevolgd door Combiteam Simone, met leerlingen uit Akkrum, Heerenveen en Aldeboarn. De derde prijs was voor het sterk spelende team van OBS de Boarne uit Aldeboarn.

Ook de leerlingen uit groep 7/8 trakteerden het publiek op mooi en vooral spannend waterpolo. Na een zinderende finale mocht het team van CBS de Burcht uit Heerenveen de beker voor de eerste prijs in ontvangst nemen. OBS van Maasdijkschool, ook uit Heerenveen ontving de tweede prijs en SWS De Nijewier uit Tjalleberd werd derde en viel daarmee net als vorig jaar in de prijzen. Alle deelnemende kinderen ontvingen een leuk aandenken aan het toernooi.

SGHA is een vereniging waar de combinatie van plezier en prestatie voorop staat en waar jong en oud genieten van waterpolo. Een lijn die ook zichtbaar was in het schoolwaterpolo toernooi. Voor een goed gevulde tribune genoten de kinderen en alle vrijwilligers van deze middag. Het was een echt feest en tussen de wedstrijden door was er tijd voor limonade en wat lekkers.

Kinderen die geïnteresseerd zijn in waterpolo, mogen drie keer gratis meetrainen en ervaren hoe geweldig waterpolo is. Check de website van SGHA voor meer informatie.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend