UNIS Flyers winnen eerste halve finale beker

UNIS Flyers winnen eerste halve finale beker

0

HEERENVEEN – De UNIS Flyers hebben zaterdagavond een grote stap gezet richting bekerfinale.

In Geleen wonnen ze het eerste duel in serie om de halve finale met 3-1 van de Microz Eaters Limburg. Zondagavond spelen de Friezen in Thialf het tweede en beslissende duel tegen de Eaters. Als de Flyers na drie periodes niet hebben verloren, staan ze in de finale.

De UNIS Flyers begonnen goed in Limburg. Na de eerste periode stond er terecht een 1-0 voorsprong op het bord. Adam Bezak scoorde voor de ploeg uit Heerenveen.

Het team van trainer/coach Mike Nason drukte in de tweede periode het verschil in kracht uit in een grotere voorsprong. Pippo Limnelle Finocchiaro maakte de 2-0 . Toen aan het einde Lars den Edel ook nog raak schoot, was de buit bijna binnen.

In de derde periode werd Geleen sterker, maar verder dan een treffer van Nick Verschuren kwamen de Limburgers niet. Eindstand: 1-3.

Door de winst in de reguliere speeltijd pakken de Flyers drie wedstrijdpunten. Zondagavond hebben de Friezen aan één wedstrijdpunt genoeg om naar de finale in Eindhoven te gaan. Daarvoor moeten ze na drie perioden op zijn minst gelijk staan met Geleen.

In de andere halve finale won Nijmegen na verlening met 4-2 in en van Den Haag. Zondag is Nijmegen bij winst in eigen stadion dus finalist.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend