sc Heerenveen speelt gelijk tegen Heracles Almelo

sc Heerenveen speelt gelijk tegen Heracles Almelo

0

HEERENVEEN – sc Heerenveen heeft zaterdagavond de laatste wedstrijd voor de winterstop gelijk gespeeld tegen Heracles Almelo. In het Abe Lenstra Stadion kwam Heerenveen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de ploeg uit Almelo.

Met Andres Dreyer als vervanger voor de geblesseerde Jens Odgaard had Heerenveen het aan het begin van de wedstrijd moeilijk. De eerste grote kans was dan ook voor de bezoekers uit Almelo. In de vijfde minuut raakte Veerman slordig de bal kwijt, maar keeper Warner Hahn reageerde attent op de pass van Cyriel Dessers. Niet veel later kreeg Mohammed Osman de tweede kans, maar zijn schot ging over de goal.

Na de eerste tien minuten kregen de Feansters het wat beter op de rit. Na bijna een half uur gespeeld te hebben moest de keeper van Heracles Janis Blaswich twee keer redding brengen. Eerst kon Mitchel van Bergen een voorzet van Chidera Ejuke er net niet in lopen. Daarna was het Ejuke zelf die naar binnen kwam en met een schot richting de kruising Blaswich tot het uiterste dreef.

In de 43ste minuut kreeg Heerenveen dé kans om met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken. Na een handsbal van Dessers bij een hoekschop, mocht Hicham Faik een strafschop nemen. Maar zijn inzet werd gekeerd door Blaswich. Even later ging een schot van Dreyer nog net naast de goal.

In de tweede helft keek Heerenveen na 54 minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Dressevic verspeelde de bal op het middenveld, waar Dessers van profiteerde: 1-0. Nog geen twee minuten later stond het echter alweer gelijk 1-1. Een voorzet van Van Bergen werd nog gemist door Ejuke, maar Joey Veerman kon daarna bij de tweede paal met zijn eerste competitiegoal de Feansters op gelijke hoogte brengen.

Heerenveen ging op zoek naar de winst, maar echt grote kansen kwamen er lange tijd niet. In de 79ste minuut bracht coach Johnny Jansen de 18-jarige Rein Smit voor Dreyer. Maar ook na die ingreep was de eindpass vaak niet goed genoeg om echt voor gevaar te zorgen. De wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel.

SC Heerenveen gaat de winterstop in met 28 punten uit 18 wedstrijden.

Verslag met dank aan Omrop Fryslân

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend