Heerenveense Boys krijgt lening van de gemeente voor aanleg tweede kunsgrasveld

Heerenveense Boys krijgt lening van de gemeente voor aanleg tweede kunsgrasveld

0

HEERENVEEN – De gemeente Heerenveen leent voetbalvereniging Heerenveense Boys 119.000 euro voor de aanleg van een tweede kunstgrasveld.

Dit is maandagavond besloten tijdens de raadsvergadering.

De aanleg van het tweede kunstgrasveld kost 150.000 euro. In totaal kost de aanleg van het kunstgrasveld 150.000 euro. De gemeente neemt 31.000 euro voor haar rekening. Met dit bedrag wordt het vervangen van de ballenvangers, de omheining en de verharding rondom het hoofdveld waar het kunstgrasveld moet komen betaald.

De overige 18.000 euro bestaat uit kosten die zijn gemaakt om het parkeerterrein door Bouwbedrijf Van Gelder te laten opknappen. Dit bedrijf had in 2018 het parkeerterrein De Akkers deels in gebruik voor de stalling van materiaal en als route voor bouwverkeer. De Heerenveense boys hadden liever gezien dat het bedrag van 18.000 euro in mindering was gebracht op de eigen bijdrage voor het nieuwe kunstgrasveld. Dit vanwege de parkeeroverlast die de heeft ondervonden. De gemeente denk hier echter anders over en noemt de overlast uitlegbaar.

Het is nog niet bekend is wanneer er wordt gestart met de aanleg van het kunstgrasveld.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend