Zwemmers HZ&PC Heerenveen in actie tijdens de Nationale Kampioenschappen in december

Zwemmers HZ&PC Heerenveen in actie tijdens de Nationale Kampioenschappen in december

0

HEERENVEEN – December is naast de feestdagen ook de maand van de toernooien voor de zwemmers van HZ&PC Heerenveen.

Afgelopen weekend terwijl de meesten Sinterklaas aan het vieren waren ging een groep van 11 zwemmers in de leeftijdscategorie 11 tot en met 16 jaar (junior 1 t/m jeugd 2) naar Eindhoven om deel te nemen aan de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK). Met 36 individuele starts en 3 estafettes waren de zwemmers het hele weekend in het zwembad te vinden. Uiteindelijk kijken de zwemmers terug naar een goed toernooi. Bijna iedereen heeft zijn of haar inschrijftijd verbeterd; Fenne en Jesse gingen voor de eerste keer mee naar het NJJK en mochten finales zwemmen. Dit leverde voor Jesse een zilveren – en een bronzen medaille voor de schoolslag afstanden op. Ook Wouter mocht op de 200 wisselslag finale zwemmen en dit leverde een zevende plaats op.

Naast de Nationale kampioenschap werd er in Hoogezand ook nog twee dagen geraced tijdens de Regionale kampioenschappen. Ook daar wisten de zwemmers veel persoonlijke records te zwemmen en medailles mee naar huis te nemen. Liselotte: brons op de 200 rug, goud op de 200 vlinder en 200 wissel.

Voor het komende weekend staan er nog twee kampioenschappen in Tilburg op de agenda: de Open Nederlandse kampioenschappen waar zeven zwemmers uitkomen op individuele starts en er estafettes gezwommen gaan worden. Daarnaast is er de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 800/1500 meter waar twee jongens de 1500 meter gaan zwemmen.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend