Quick Stick dames verliezen eerste zaalwedstrijden

Quick Stick dames verliezen eerste zaalwedstrijden

0

HEERENVEEN – Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 haar eerste twee zaalwedstrijden in Arnhem. Quick Stick dames 1 komt uit in de topklasse en zit samen met Union dames 1 (Nijmegen), Apeldoorn dames 1 en Bully dames 1 (Oldenzaal) in de poule.

Union dames 1 komt op het veld uit in de overgangsklasse. Bully dames 1 komt op het veld uit in de 1e klasse en staat daar momenteel op de eerste plaats. Apeldoorn dames 1 komt uit in de tweede klasse op het veld en is een middenmoter.

Quick Stick nam het in Arnhem op tegen Bully en Union. De eerste wedstrijd tegen Bully ging gelijk op. Toch opende Bully de score door een strafcorner in de linker kruising te slepen. Lisan ten Berge maakte echter al gauw de aansluitingstreffer, door een voorzet van Dieuwke Verkerk laag in de goal te pushen. 1-1. Daarna wist Bully aan het einde van de eerste helft nog twee zachte stuiterballetjes in de goal te prikken, waardoor de ruststand 1-3 werd. De tweede helft scoorde Bully nog een keer uit een strafcorner. 4-1. Julia Bandell wist kort daarop uit een aanval over rechts de bal hoog in de korte hoek in het net te pushen. 4-2. Aan het einde van de wedstrijd scoorde Bully nog een keer uit een 1 op 1 op keepster Lilian Verhaag, waardoor de eindstand 5-2 werd.

De tweede wedstrijd speelde Quick Stick dames 1 tegen Union. Halverwege de eerste helft opende Union de score met een hard schot in de korte hoek. 1-0. Kort daarop maakte ze ook de 2-0 en de 3-0 uit aanvallen over rechts, achterlijn halen en een voorzet geven, die vervolgens laag in de hoek werd gepusht. De tweede helft scoorde Union al gauw de 4-0 uit een strafcorner. Ook de 5-0 werd uit een strafcorner gescoord met een harde sleep. Uit een counter wist Sophie Tuin op aangeven van Eva Toebak de 5-1 te scoren. Echter scoorde Union daarna nog 2 goals uit snelle aanvallen over rechts. Zo werd de eindstand 7-1.

Quick Stick staat nu op de 3e plek in haar poule, omdat Apeldoorn dames 1 haar wedstrijden dikker verloor (1-10 en 11-0). Zaterdag 5 januari speelt Quick Stick dames 1 in Sportstad Heerenveen drie wedstrijden. Ze neemt het dan dus op tegen alle teams uit haar poule.

Foto: Archief

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend