Bodi (11) uit Heerenveen in de Bijzondere Eredivisie

Bodi (11) uit Heerenveen in de Bijzondere Eredivisie

0

HEERENVEEN – Ook kinderen met een handicap dromen van voetballen voor een profclub. Voor ruim honderd kinderen is die droom uitgekomen dankzij de Bijzondere Eredivisie: een nieuwe competitie voor jonge voetballers met een beperking.

Een van die kinderen is Bodi van den Braak (11). Hij droomt van een carrière bij zijn lievelingsclub sc Heerenveen. Aanstaande donderdag is te zien of het Bodi lukt om na een selectietraining door te dringen tot het Bijzondere Eredivisie team van sc Heerenveen. In deze tweede aflevering van FC De Helden gaat presentator Klaas van Kruistum thuis langs bij Bodi en volgt hij hoe Bodi door zijn tweelingbroer Pepijn wordt voorbereid voor de selectiedag van sc Heerenveen

Bodi is net als zijn tweelingbroer Pepijn helemaal gek van voetballen. Ze zijn bijna dagelijks samen te vinden op het grasveldje bij hen in de buurt. Maar bij een club spelen zit er tot nu toe niet in voor Bodi. “Bodi wil graag net als zijn tweelingbroer voetballen. Daar vraagt hij regelmatig om, maar hij kan dan niet meedoen. En dat is lastig.”, vertelt Bert, de vader van Bodi.

Met de start van de Bijzondere Eredivisie gaat daar verandering in komen. “Bodi is vaak bij sc Heerenveen geweest om naar zijn tweelingbroer te kijken. Dan wilde hij al het veld in rennen als er gewisseld werd maar dat mocht dan niet. Nu mag hij eindelijk meespelen. Dat is heel gaaf,” vertelt zijn moeder Marie trots.
De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van het Gehandicapte Kind en mogelijk is gemaakt dankzij de steun van de deelnemers van de VriendenLoterij. Voor kinderen met een handicap is het extra belangrijk om te sporten, want sport versterkt je gezondheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En door samen te sporten leer je vriendjes en vriendinnetjes kennen, heel belangrijk voor een groep die bovengemiddeld vaak eenzaam is.

De tweede aflevering van FC De Helden is op donderdag 5 december te zien om 22.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1. Presentatie: Klaas van Kruistum.

Foto: FPH/Mustafa Gumussu

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X
X

Deel dit met een vriend