Opnieuw gelijkspel voor Quick Stick dames

Opnieuw gelijkspel voor Quick Stick dames

0

HEERENVEEN – Afgelopen zondag speelde Quick Stick dames 1 thuis tegen de nummer 4: Upward dames 1 uit Arnhem.

Ondanks de vele kansen die beide teams creëerden, werd er niet gescoord gedurende de wedstrijd. Zo eindigde de wedstrijd met 0-0 op het scorebord.

Het eerste kwart startte Upward meteen met hoge druk en forceerde binnen een minuut een strafcorner. Gelukkig wist keepster Lilian Verhaag het schot kundig uit de goal te duiken. Quick Stick werd door de strafcorner meteen op scherp gezet en speelde de rest van het eerste kwart vooral op de helft van Upward. Sophie Tuin kreeg zelfs nog een grote kans om vanaf kopcirkel met haar forehand uit te halen op de goal, maar het schot werd door een verdedigster van Upward gestopt. Het tweede kwart speelde Quick Stick opnieuw veel op de helft van Upward. Tuin kon opnieuw uithalen, dit keer met haar backhand, maar het schot ging op de paal. Verder creëerden beide ploegen nog enkele strafcorners, die onbenut bleven.

Het derde kwart zette Upward alle verdedigers en middenvelders van Quick Stick vast, maar doormiddel van scoops kwam Quick Stick enkele keren gevaarlijk in de cirkel van Upward. Tuin kwam zelfs 1 op 1 met de keepster van Upward, maar wist de keepster niet te passeren. Wel haalde ze een strafcorner, die door Lisan ten Berge net naast de paal werd geschoten. Kort daarop haalde Upward een strafcorner, door hakken van Quick Stick. De sleep die volgde werd door keepster Verhaag met haar stick uit de goal gedoken. Het vierde kwart wist Upward veel strafcorners te halen door slordige foutjes in de verdediging van Quick Stick: geen 5 meter afstand houden, hakken, duwen en de bal op de voeten. Bovendien werden door deze overtredingen 2 speelsters uit het veld gestuurd met geel en groen, waardoor Quick Stick het laatste kwart met 9 speelsters in het veld begon. De strafcorners die Upward forceerde werden hard in verschillende hoeken in de goal geslagen en gesleept, maar keepster Verhaag pakte ze allemaal. Dankzij het geweldige keepwerk van keepster Verhaag bleef de eindstand op 0-0 staan.

Door het gelijkspel stijgt Quick Stick naar de 10 positie in het klassement van de 1e klasse. Volgende week speelt ze uit in Cuijk tegen de nummer 9: Civicum dames 1.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend