UDIROS Outdoor atlete Solène Ritsema 3e in Groningen

UDIROS Outdoor atlete Solène Ritsema 3e in Groningen

0

NIEUWEHORNE – De zevende editie van de survivialrun in Groningen is een groot succes voor de wedstrijdatleten van UDIROS Outdoor geworden.

Na de mooie resultaten van vorige week in Vollenhove waren er nu weer mooie podiumplaatsen in meerdere categorieën. Het grootste feest was er voor Solène Ritsema, die in haar categorie 10-11 jaar voor het eerst het podium haalde met een derde plaats.

Onder prachtige omstandigheden, praktisch windstil en een mooi herfstzonnetje, genoten de survivalatleten in het hoge noorden van een mooi en uitdagend parcours. De vorige twee edities van deze survivalrun waren nat, koud en kil. Nu was het een heerlijke dag, waarbij Solène liet zien haar groeiende vorm van vorige week verder door te zetten. Achter de nummer 1 Gwen Kelderman en nummer 2 Lemonie Berk, de koplopers in het klassement, vocht ze een prachtig duel uit met Nova Werps, die ze uiteindelijk op een minuut achterstand liep. Goede zaken dus voor de atlete uit Mildam, die met dit resultaat een mooie sprong maakt in het tussenklassement

Ook een mooie podiumplek voor Huib van der Veur, eveneens afkomstig uit Mildam. In zijn categorie tot 17 jaar liep hij weer sterk en finishte op een mooie derde plaats. Zijn trainingsmaatje Thijmen Bakker deed het ook super met een top-10 klassering, zijn eerste van het seizoen. Trainer Ydo de Vries keek met veel genoegen naar zijn pupillen: ‘Het is prachtig om te zien dat we steeds een stapje dichter bij de top komen. De jongens en meiden beginnen door te krijgen wat ze nog moeten verbeteren, we werken doelgericht door en zien steeds mooie progressie’.

Die progressie is zeker ook bij Irene Groen te zien. De 13-jarige atlete uit Nijeberkoop pakte een vierde plaats, op een kleine 30 seconden van het podium. ‘Irene gaat dit seizoen nog zeker het podium een keer halen, dat hebben we afgesproken’ lacht trainer Werner Valk. Het is een van de doelen die ze samen hebben gesteld. En zo waren er nog meer atleten die dicht op het podium zaten. Thygo de Vries pakte een mooie 5e plaats en zus Féra deed het ook uitstekend met een 7e plaats. Valk: ‘Je ziet steeds meer jeugdatleten bij ons komen trainen die echt willen proberen om hard een wedstrijd te lopen. Dus gericht wedstrijd trainen, want dat kan bij onze club. We helpen elkaar en maken elkaar en onszelf beter’.

Trainer Ydo de Vries gaf zelf in Groningen nog even het goede voorbeeld aan de jeugd: hij finishte na een prachtige strijd die werd beslist in de laatste hindernis als tweede bij de Korte Survivalrun (KSR) in zijn leeftijdscategorie (40+). Een mooie afsluiting van een prachtig survivalweekend.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend