Aaron Terpstra Kampioen op en buiten de baan

Aaron Terpstra Kampioen op en buiten de baan

0

HEERENVEEN – “Een geweldige kanjer zowel op als buiten de baan die zich inzet voor leeftijdsgenoten”, omschreef Ruud Sliphorst directeur Stichting Opkikker het racetalent uit Mildam.

Sliphorst was persoonlijk aanwezig om getuige te zijn van Aaron zijn laatste race in de Stockcar Micro F2 en tevens om een cheque van Aaron in ontvangst te nemen t.w.v. €750,- voor Stichting Opkikker. “Het is echt genieten om Aaron bezig te zien, hier gaan we nog veel van horen” sloot Sliphorst af.

Afgelopen zondag stond de 11-jarige Aaron voor het laatst aan de start in de Stockcar Micro F2. Tijdens zijn laatste race waren er vele mooie woorden vanuit NOV autospeedway alsmede vanuit het verenigd koninkrijk. Tevens waren vijf teams uit Engeland en Schotland overgekomen om bij Aaron zijn laatste race aanwezig te zijn. De Brit Key omschreef Aaron als een “huge talent and true sportsman”. “He is fast and fair and always passes you. We will miss him in this Formula. That makes today a little bit sad”. “A credit to the sport both here(UK) and in Holland”, word Aaron vanuit Brisca Micro F2 omschreven.

Naast vele mooie woorden en cadeau’s, ook van collega rijders, werd er natuurlijk ook nog geracet. De eerste manche was het geluk niet aan Aaron zijn zijde. Na een goede start lag de Mildammer halverwege de race al op een vijfde plaats. Na een inhaalactie bij de Schot StAubyn haakten beide stockcars in elkaar. Uiteindelijk wisten de twee rijders vrij te komen, maar waren ze beide buiten de top 10 geraakt. Een sterk slot deed Aaron uiteindelijk nog op de vijfde plaats eindigen. Hij reed net als in de andere manches de snelste rondetijd.

De tweede manche was een om in te lijsten, helemaal van de laatste startplaats reed Aaron zich gedurende de race naar voren, de voorsprong van de auto’s voor hem verdwenen en zij aan zij kwam Aaron met Uk216 over de finish. Hij werd op 0,106 tweede. De finale een vergelijkbaar beeld, Aaron kwam wederom van de achterste startplaatsen en kende wat oponthoud. Uiteindelijk wist de Mildammer in zijn laatste meters ook beslag te leggen op een tweede plaats in de finale, daarmee werd hij ook tweede in het dag klassement en eerste in het overall jaarklassement en eerste in de rode grading.

Een prachtige afsluiter van een mooi raceseizoen en carrière in de micro F2. Volgend seizoen zal Aaron aan de start verschijnen in de Formule 2 junioren voor 12 tot 18 jarigen, een nieuwe uitdaging voor de jonge Mildammer. “Ik ga de Micro F2 missen, maar heb enorm veel zin om bij de F2 junioren te rijden”. De komende weken zal het team samen met Team Greidanus Aaron zijn auto voor volgend jaar klaarmaken. Aaron zijn Micro F2 zal de garage in Mildam verlaten en gaat naar Celvin de Jager uit Gorredijk.

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend