Jorrit Bergsma met machtige demarrage naar marathonwinst

Jorrit Bergsma met machtige demarrage naar marathonwinst

0

HEERENVEEN – Jorrit Bergsma heeft zaterdagavond op Thialf de vierde marathonwedstrijd van het seizoen op zijn naam geschreven.

De schaatser uit Aldeboarn zat in een kopgroep met vijf anderen. Acht ronden voor het einde plaatste Bergsma de bepalende demarrage. Daar hadden de anderen geen antwoord op. Crispijn Ariëns eindigde als tweede, voor Kevin Hoekstra.

Halverwege de wedstrijd leek de helft van het peloton op weg naar een ronde voorsprong, maar die voorsprong bleef niet in stand. Daardoor kwam alles weer bij elkaar. Bij het peloton zaten, net als bij de vrouwen, een aantal langebaanschaatsers. Het ging om bijvoorbeeld Koen Verweij, Chris Huizinga en Kars Jansman.

Op zo’n vijftig ronden voor het einde kwam er toch een kopgroep. Zes man, met de twee Friezen Jorrit Bergsma en Bart de Vries, pakten een ronde voorsprong. Ze bleven over en gingen op weg naar de finish. Bergsma sprintte acht ronden voor het einde weg uit de kopgroep. Daarachter keken de vijf anderen naar elkaar, waardoor Bergsma de ruimte kreeg.

Ariëns probeerde nog wel om het gat dicht te rijden, maar dat lukte hem niet meer. Daardoor kon Bergsma op de finish de handen in de lucht gooien.

Item Omrop Fryslân

Foto’s: Orange Pictures

Het is niet meer mogelijk te reageren

X
X

Deel dit met een vriend